7.11.18

Verema Solidària tanca la campanya de 2018 fent entrega de 8.891 € a les entitats beneficiàries


  • Els ingressos finals de Verema Solidària 2018 han estat de 20.718 €, dels quals 14.818 € corresponen a donacions de particulars i accions solidàries d’empresa i 5.900 € a patrocinis d’empresa
  • A més a més dels 8.891 € aportats als projectes d’Amics de la Gent Gran Garraf i Càritas Falset, es destinaran 2.963 € a formació en captació de fons per a les entitats socials del territori
  • 47 famílies al Priorat i 20 persones grans al Garraf/Baix Penedès són les destinatàries d’aquesta ajuda a través dels projectes de les entitats beneficiàries
  • Responsabilitat Global ha participat un any més com a membre del Jurat

Barcelona, 6 de novembre de 2018. Verema Solidària ha tancat la campanya de 2018 fent un balanç públic i transparent de les seves xifres. L’acte s’ha celebrat al restaurant Tros Vall Llach, a Barcelona, aquest 6 de novembre, amb la presència dels representants de les entitats beneficiàries, Amics de la Gent Gran Garraf i Càritas Falset. Totes dues han rebut una donació de 4.445 € per dur a terme els dos projectes amb què es van presentar a la convocatòria d’enguany.

Verema Solidària ha recaptat en donacions, en aquesta tercera edició, 14.818 €.  D’aquest fons es destinarà un 80% als projectes de les dues entitats socials esmentades, 8.891 €, i a una formació gratuïta en captació de fons per al conjunt d’entitats dels dos territoris de referència d’aquesta edició, Garraf i Priorat, i territoris adjacents, 2.963 €. El 20% restant sufragarà costos d’administració i captació de fons.  D’altra banda, sis empreses han aportat en forma de patrocini 5.900 € més a aquesta iniciativa, que han estat destinades a cobrir despeses de logística, comunicació i un bona part de les despeses d’administració i captació de fons.

Amics de la Gent Gran Garraf destinarà la donació rebuda a fer que 20 persones grans del Baix Penedès i del Garraf rebin la companyia i l’amistat de 20 voluntaris i d’aquesta manera combatre la soledat no desitjada i la marginació social. Actualment Amics de la Gent Gran Garraf ja atén a 90 persones grans. Càritas Falset comprarà un congelador i una nevera per tal que 47 famílies del Priorat disposin d’aliments frescos rics en proteïnes, a banda dels aliments enllaunats que els procura el banc d’aliments de Càritas Falset. També compraran màquines de cosir per obrir un taller de costura que potenciarà la relació i convivència d’unes 15 famílies que visiten el rober Filigrana de Càritas Falset.
Tot i que la campanya de micromecenatge ja està tancada, Verema Solidària 2018 segueix en marxa amb l’elaboració dels vins a cada celler. La primavera de 2019 seran presentats en públic els tres vins resultants de tot aquest esforç i que seguiran generant aportacions, ara ja per a la campanya de 2019. A més a més, el prestigiós xef Xavier Pellicer, amb àmplia experiència i trajectòria en multitud de restaurants amb estrelles Michelin, farà un tast maridatge al seu local de Barcelona, per al qual encara hi ha places lliures, i que farà d’epíleg i cloenda final d’aquesta edició.

Les tres veremes solidàries d’aquesta edició 2018 (Gramona, Vall Llach i Can Ràfols dels Caus) han aconseguit l’aportació de 127 donants i han aplegat 400 persones a vinya. L’organització de tota la campanya ha comptat amb el suport de 93 empreses, entitats i professionals.

Pel que fa a la comunicació, la nova web del projecte ha aconseguit més de 7.000 visites en els mesos de campanya, des de finals de juny a mitjans d’octubre, i ha seguit augmentant de manera significativa el nombre de seguidors a les xarxes socials on hi és present. Verema Solidària 2018 ha aparegut a 48 mitjans (revistes digitals, blogs, ràdio i televisió) i ha assolit els objectius que s’havia marcat per a aquesta campanya.

Verema Solidària ja ha posat en marxa la captació de fons de l’edició 2019 i ha obert de nou la possibilitat de col·laborar-hi, ja sigui com a empresa (fent aportacions econòmiques directes, en espècie, aportant coneixement, suport tècnic o suport en comunicació i difusió) o ja sigui implicant els treballadors, proveïdors i clients de manera integrada dins de la política de recursos humans i RSC (Responsabilitat Social Corporativa).





Verema Solidària 2018 ha comptat amb el patrocini de Can Ràfols dels Caus, Gramona, Vall Llach, DO Penedès, New Group Maquinària Moderna i Verallia; i amb la col·laboració de Cafès Novell, La Granja, Cal Feru, Creu  Roja i Euroselecció-Riedel. També ha comptat amb el suport del Celler Credo, Finca Parera i Raventós i Blanc com a ambaixadors del projecte i de La Festival, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Responsabilitat Global i l’Institut Català del Vi (INCAVI).