12.11.18

[JORNADA] Empresa saludable, empresa responsable


Una empresa saludable és una organització que promou i protegeix la salut, la seguretat i el benestar de les persones amb qui interactua, amb un compromís explícit i d’una manera estructurada i continuada: els equips interns i els proveïdors, així com les seves famílies, la clientela i entorn proper.


  • Empresa saludable s’està configurant com un element fonamental en la gestió responsable de totes les empreses de tot el món i de qualsevol sector.
  • Reflexionarem sobre la visió transversal i estratègica de l’empresa saludable, per entendre perquè hem d’avançar cap a l’empresa feliç.
  • Aquesta serà una oportunitat única per identificar les necessitats de la vostra empresa i per treballar amb altres organitzacions compromeses i conèixer com es poden abordar els reptes que ens podem trobar en aquest recorregut.
El proper 20 de novembre Respon.cat organitza la jornada “Empresa saludable, empresa responsable” a ESCI-UPF.
Aquesta jornada respon a la voluntat de identificar conjuntament reptes i necessitats de les empreses saludables com a element clau de la Responsabilitat Social.
INSCRIU-TE AQUÍ!  

El concepte d’empresa saludable és fonamental en el marc de la Responsabilitat Social Empresarial, i correspon a la dimensió de les persones. És aplicable a qualsevol tipus d’organització independentment del sector en què actuï.

Es tractaran temes de contingut relacionat com ara:

  • Ambient físic de treball (factors físics, químics, biològics, ergonòmics, electroquímics)
  • Ambient psicosocial de treball (cultura institucional, lideratge positiu, estils de comandament, igualtat de tracte, de drets i d’oportunitats)
  • Gestió de temps (horaris, flexibilitat, conciliació, reforma horària)
  • Hàbits de vida saludable (activitat física, alimentació adequada, prevenció del consum de substàncies nocives, vida activa i activitat social, salut psicoemocional)
  • Afectació a la salut de la clientela i a la salut pública en general a partir dels productes i serveis proveïts o com a conseqüència dels processos de producció.
En aquesta jornada coneixerem les claus per avançar cap a una empresa feliç de la mà de David Tomàs, cofundador i CEO de Cyberclick i autor del llibre “L’empresa més feliç del món”.
A més coneixerem la proposta que Respon.cat ens fa per poder conèixer en quin punt està la nostra organització respecte a l’estratègia d’empresa saludable i podrem identificar conjuntament necessitats i reptes per avançar en aquesta dimensió clau de la gestió de la Responsabilitat Social.
Informació bàsica
  • Dia: 20 de novembre de 2018 de 9 a 11h
  • Lloc: ESCI-UPF (Passeig Pujades 1, Barcelona)
  • Us podeu inscriure en aquest enllaç

 

PROGRAMA

9h a 9.15h Benvinguda i presentació
Mercè Mullor, vicepresidenta de Respon.cat i consellera delegada del Grup Mullor Facility Services
9.15h a 9.50h Conferència inaugural
David Tomás, Cofundador i CEO de Cyberclick
9.50h a 10.05h “Empresa saludable, empresa responsable”: la proposta de Respon.cat
Ester Benach, Fundació Claror
10.05h a 10.45h Identificació dialogada d’exemples i necessitats de les empreses assistents
Grup de treball Empresa saludable de Respon.cat i persones assistents
10.45h a 11.00h Conclusions i propostes
Nekane Navarro, Respon.cat