27.6.18

S’obre la campanya de micromecenatge de la tercera edició de Verema Solidària, que finançarà projectes per a persones en situacions de pobresa i risc d’exclusió social

  • S’obre la campanya de micromecenatge per finançar projectes socials
  • Responsabilitat hi col·labora per tercer any consecutiu des de l'inici
La campanya de micromecenatge es proposa recaptar 18.000 eurosPenedès i Priorat, 26 de juny de 2018.- Avui a les 7.00 del matí s’ha obert a www.veremasolidaria.org la campanya de micromecenatge per a què particulars, entitats i empreses se sumin a la iniciativa Verema Solidària, una experiència que vincula territori, vi i responsabilitat social. Aquesta campanya de crowdfunding, que fa una crida a “tallar amb l’exclusió social”, tindrà com a beneficiàries principals dues entitats socials: la Fundació Amics de la Gent Gran-Garraf que treballa per pal·liar la situació de soledat i l’aïllament social de les persones grans a les comarques del Garraf i Baix Penedès i Càritas Parroquial de Falset que ofereix atenció de les necessitats més bàsiques per garantir una vida digne a persones en situació de pobresa i risc d’exclusió social de les poblacions de la comarca del Priorat que pertanyen a la diòcesis de Tarragona.

En aquesta tercera edició de la iniciativa són tres els cellers que coorganitzen les veremes solidàries al mes d’agost i setembre, junt amb l’associació Impulsa Fundraising, que lidera el projecte: Gramona i Can Ràfols dels Caus, al Penedès, i el celler Vall Llach, al Priorat. Tothom qui col·labori amb un mínim de 38 euros a la campanya de micromecenatge podrà veremar a mà a un celler – o a més si vol -, participant així a l’elaboració del vi solidari corresponent. Amb aquesta acció solidària estarà aportant recursos per millorar la qualitat de vida de la gent gran i lluitar contra la soledat i la marginació social mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris de la Fundació Amics de la Gent Gran. I també per oferir recursos bàsics com aliments, roba i espai d’acollida a persones que es troben en situació de pobresa i risc d’exclusió social i per les que vetlla Càritas de Falset. Aquests projectes van ser els escollits per un jurat independent com a guanyadors dels III Premis Verema Solidària, que es doten econòmicament amb les aportacions obtingudes a la campanya de micromecenatge.

La Verema Solidària es planteja com una acció col·lectiva festiva que permetrà a cellers i participants compartir el moment clau de la collita del vi, i fer que sigui eina de solidaritat. Els participants a les veremes solidàries colliran el raïm a mà acompanyats per personal de cada celler, sommeliers i estudiants de sommelier, que els donaran instruccions clares i formatives de com s’ha de realitzar l’activitat. Seguirà una visita a la vinya, amb punts d’interès diversos segons els cellers, un dels quals serà la carpa de les entitats socials beneficiàries del crowdfunding. I per tancar la jornada hi haurà un dinar a la vinya per a tots els assistents, i una estona de lleure aprenent secrets del món del vi amb enòlegs i sommeliers professionals a la sobretaula.

El vídeo de campanya explica l’experiència de verema.

, com a escenari òptim per fer una aportació substancial als projectes seleccionats com a Premis Verema Solidària 2018. El 80% de la recaptació es destinarà als projectes premiats i a oferir una formació en captació de fons per a totes les entitats del tercer sector que hi vulguin participar i estiguin actives a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, l’Anoia i el Baix Llobregat, com també El Priorat, El Baix Camp, Les Garrigues i La Ribera d’Ebre. Aquesta formació els donarà eines per millorar la seva estratègia de captació de fons privats. El 20% dels recursos obtinguts cobrirà costos d’estructura i de la plataforma de micromecenatge migranodearena.org.

Com s'hi pot participar

Les inscripcions es poden fer a www.veremasolidaria.org, una pàgina específica connectada a migranodearena.org que permet escollir celler i data on anar a veremar, fer la reserva d’ampolles del vi solidari que s’elaborarà o adquirir les ampolles dels vins solidaris 2017. També es pot fer una donació als projectes sense anar a vinya i més endavant s’obrirà l’opció de participar en el tast maridat dels vins la primavera de l’any que ve. La campanya de donacions finalitzarà el 15 d'octubre de 2018.

Aquestes són les dates de la Verema Solidària als diferents cellers:
- 26 d’agost: Gramona, a Sant Sadurní d’Anoia, Penedès
- 16 de setembre: Vall Llach, a Porrera, Priorat
- 22 de setembre: Can Ràfols dels Caus, Avinyonet del Penedès, Penedès

Modalitats de participació:

Sense verema. Aportació lliure per ajudar a les entitats premiades i impulsar la formació en captació de fons de les entitats del tercer sector al territori.

Experiència de Verema Solidària. Donació de 38 euros per adult i 12 euros per infant menor de 14 anys per viure l’experiència de collir el raïm a mà, visitar la vinya aprenent alguns secrets, i fer part de la creació d’un vi solidari. Inclou un àpat a peu de vinya – dinar o sopar, segons el celler escollit - amb bona companyia.

Ampolla del vi solidari 2018 collit pels participants i elaborat pels tres cellers coorganitzadors de les veremes 2018. Donació de 15 euros

Ampolles dels vins solidaris 2017 collit pels participants de la Verema Solidària 2017 a la Vinyeta i al Celler Cooperatiu d’Espolla a l’Empordà i al Celler Credo i a Raventós i Blanc al Penedès. Donació entre 15 i 19 euros


L’inici de la consolidació, marcada pel suport de cellers i empreses del territori

Verema Solidària va néixer amb una gran verema al Penedès, a Finca Parera, on es van reunir més de 200 veremadors i veremadores al setembre del 2016 per “tallar amb la pobresa”. Des de bon principi tenia la intenció d’estendre`s pel territori català en successives edicions. El 2017 es van fer 4 veremes a dos territoris, el Penedès i l’Empordà i enguany, a la tercera edició, es faran 3 veremes mantenint el territori insígnia del Penedès i arribant al Priorat. Tot indica que la iniciativa interessa i pot canalitzar inquietuds diverses de caire solidari i de RSC al sector del vi.

L’objectiu de Verema Solidària és que es puguin portar a terme els projectes de les entitats socials seleccionades, que millorin les seves capacitats de captació de fons, i que gràcies a la visibilitat que es dona al seu treball trobin una ciutadania més sensibilitzada amb les necessitats de l’entorn més immediat. En tot cas, en un altre dimensió, obre un espai nou per donar a conèixer la cultura del vi, els seus valors, i vincular-la de forma explícita a la solidaritat que sovint ja forma part del llegat i de l’ànima de molts cellers.

Per posar en marxa aquesta tercera edició, Verema Solidària compta amb el patrocini de Can Ràfols dels Caus, Gramona, Vall Llach, la DO Penedès, New Group Maquinària Moderna, Verallia i la col·laboració de Cafès Novell, Cal Feru, Creu Roja i Euroselecció-Riedel. També compte amb el suport del Celler Credo, Finca Parera i Raventós i Blanc com a ambaixadors i de La Festival, la Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya, Responsabilitat Global i INCAVI. i Finca Parera.