20.5.18

El Consell d'Europa torna a acusar Espanya per incomplir les seves recomanacions contra la corrupció alhora que augmenta la preocupació per la corrupció a Espanya

El Consell d'Europa torna a acusar Espanya per incomplir les seves recomanacions contra la corrupció

El Grup d'Estats contra la Corrupció ha publicat recentment un informe sobre el nivell de compliment de les recomanacions d'aquest organisme per acabar amb la corrupció entre parlamentaris, jutges i fiscals. El document assenyala que els avenços que s'han aconseguit en els 47 Estats membres estan amenaçats per l'aprovació de noves lleis en alguns països durant 2017. En el cas concret d'Espanya, l'informe apunta que hi ha lentitud en l'adopció de mesures ja acordades. Espanya i Bèlgica són els únics països que no han adoptat de forma completa cap de les recomanacions del GRECO. Es tracta d'una nova crida d'atenció, després que l'organisme emetés el gener d'aquest any un informe específic sobre la situació espanyola: de les 11 recomanacions realitzades en 2014, només ha implementat juliol parcialment, i les altres 4 encara queden pendents. Veure'n més.


Augmenta la preocupació per la corrupció a Espanya

D'acord amb el Baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques, a l'abril ha augmentat la preocupació dels espanyols per la corrupció. En comparació amb el mes anterior, aquesta preocupació s'ha incrementat en 4 punts per assolir 38,3% i així situar-se en el segon lloc, després de l'atur. Les dades van ser recollides entre l'1 i el 10 d'abril, dates que coincideixen amb l'escàndol per les irregularitats amb el Màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Veure'n més.


És obert el termini per fer aportacions sobre el projecte de reglament de la Llei de Transparència

Fins al 31 de maig estarà obert el termini per fer aportacions sobre el projecte de reglament de la Llei de Transparència, en el tràmit d'audiència i informació pública. D'acord amb fonts citades per Europa Press, es preveu que el Reial Decret es publiqui abans de juny. Abans de la redacció del projecte, es van fer consultes a l'any 2017, en què es van rebre 41 aportacions ciutadanes. La idea és que es recopilen noves aportacions durant tot el mes de maig, i que pugui estar llest el reglament per incrementar la seguretat jurídica i, entre altres coses, simplificar les relacions amb els interessats. Veure'n més.

Selecció d'informacions procedent de Transparència Internacional