12.11.17

Respon.cat participa en el programa “Manlleu, territori socialment responsable”

Respon.cat ha participat en el programa “Manlleu, territori socialment responsable”, amb un taller que va portar a terme Josep Maria Canyelles, coordinador de l'associació empresarial aquest dijous 9 de novembre passat.L'acte va consistir en un esmorzar amb empresaris i empresàries de la població, amb una ponència inicial seguida d'un col·loqui.



Altres actes previstos són un Cafè amb Manlleu Associació de Botiguers (MAB), el 30 de novembre, on s’oferirà també una xerrada protagonitzada pel periodista Josep M. Flores, vinculat a la Campanya Canviem el Xip de Vilafranca. La campanya culminarà amb la signatura del manifest “Territoris Socialment Responsables” el pròxim 14 de desembre.

Aquest manifest es va proclamar el passat mes de juny a Vilanova i la Geltrú en el marc d’un seminari, que va comptar amb la participació de cent organitzacions compromeses amb el territori i el desenvolupament sostenible, entre les quals hi havia l’Ajuntament de Manlleu. El document recull el compromís de fer créixer la responsabilitat social en els territoris per fer una Catalunya socialment responsable. Gràcies a la cooperació d’administracions públiques, empreses, centres educatius, entitats socials i d’altres agents, es vol avançar de forma corresponsable cap a un territori més inclusiu i socialment actiu.

La campanya “Manlleu, territori socialment responsable” es va posar en marxa el passat 17 d’octubre amb l’objectiu d’apropar a les empreses, els comerços i la ciutadania els valors del desenvolupament sostenible. La iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament de Manlleu (Osona), amb la participació activa de Suara Cooperativa, empresa membre de Respon.cat, i vol introduir una nova mirada per buscar l’equilibri entre els aspectes econòmics, socials ambientals i culturals de la localitat, amb la finalitat d'aconseguir una millor qualitat de vida pels seus habitants i la resta d'agents implicats. A la campanya hi col·laboren Respon.cat i la Xarxa d’Economia Social i Solidària de Manlleu.