31.8.17

Els turistes de Barcelona opten per la sostenibilitat amb demandes concretes com l'alimentació ecològica i més lavabos

  • Prop d'un miler de turistes va respondre què demanen perquè Barcelona sigui més sostenible
  • Els missatges demanen afavorir l’alimentació ecològica i potenciar la mobilitat no contaminant, entre d’altres peticions
Fomentar l’alimentació ecològica, reduir els residus, potenciar la mobilitat no contaminant i, en general, tenir cura del planeta on vivim. Els visitants també van fer algunes peticions molt concretes: més arbres, més fonts públiques, més cendrers i més papereres i més lavabos públics al centre de la ciutat. També van recomanar que, ja que Barcelona és una ciutat de dimensions molt humanes, els visitants facin més caminades pels seus carrers per tal de gaudir de l’experiència.

Aquestes són algunes de les demandes dels visitants de Barcelona que van servir per a la confecció d’un mural amb missatges amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. En total, entre l’1 i el 5 de juny, es van recollir 994 missatges als centres d’informació turística de Turisme de Barcelona a la plaça de Catalunya i al mirador de Colom, on es va explicar als visitants que Barcelona és una en temes de sostenibilitat. Per nacionalitats, els alemanys i els anglesos van ser els qui més van participar de la iniciativa.

Respecte a l'alimentació ecològica, Barcelona s'està posant les piles i cada cop hi ha més oferta vegetariana, ecològica i vegana, al costat de les cuines d'arreu del món. En tant que ciutat cosmopolita i avançada, cal que se situï com un veritable referent en aquests aspectes, fet que li permetrà també captar el públic més sensible amb la cuina ecològica i de qualitat.

Sobre la manca de lavabos públics, des d'aquest blog ja hem fet alguna reflexió sobre la importància creixent del tema tant per la contradicció que suposa recomanar la ingesta de líquids amb la manca de lavabos públics (El cicle de l'aigua, la salut, els lavabos i la demografia) com al voltant de la tendència a la privatització dels lavabos en espais públics (Tenim dret a poder pixar i cagar de franc en els espais públics?). És evident que respecte al turisme, aquest també és un tema important i més si aspirem a captar persones de les que no es pixen pel carrer.