28.5.17

[VÍDEO] Vilanova acollirà el Seminari de Territoris Socialment Sostenibles que organitza Respon.cat

Notícia publicada a Canal Blau:

Vilanova acollirà el Seminari de Territoris Socialment Sostenibles que organitza Respon.cat

25 de maig de 2017. Vilanova acollirà el 8 de juny el Seminari de Territoris Socialment Responsables que organitza l’associació empresarial Respon.cat, una jornada que vol aconseguir que els municipis i comarques de Catalunya incorporin valors com l’ètica o la sostenibilitat. S’espera que un centenar d’assistents provinents d’administracions, empreses i organitzacions diverses debatin sobre aquest concepte i renovin el compromís que van signar ara fa 10 anys.


27.5.17

[INSCRIPCIÓ OBERTA] Respon.cat aborda com fer de Catalunya un país socialment responsable




  • Respon.cat us convida a un esdeveniment singular sobre Territoris Socialment Responsable el 8 de juny.
  • L’acte és obert i tindrà lloc després d’un seminari matinal per a 100 persones, amb el repte de contribuir a fer de Catalunya un país socialment responsable
  • Es proclamarà el “Manifest  pels Territoris Socialment Responsables”, amb la presència d’una gran representació d’organitzacions privades, públiques i socials
L’acte tindrà lloc dijous 8 de juny a les 15:30, després de la trobada excepcional que haurà tingut lloc el mateix dia 8 de juny al matí en què 100 persones d’organitzacions molt diverses dialogaran per fer uns territoris més compromesos en el Seminari TSR+10, a la tarda es podrà assitir a un acte obert sobre els Territoris Socialment Responsables.
Respon.cat defensa que les aliances són essencials per a fer un Territori Socialment Responsable. Per això suggereix que per venir en aquest acte porteu "parella social"! Ens agradaria molt que les empreses convideu una entitat social que us hi acompanyi i viceversa, i també les institucions públiques podeu venir acompanyades d’algun actor social o privat del vostre territori. Contribuïm als espais de trobada i diàleg entre organitzacions. Explorem noves converses!
Programa de l’acte de cloenda del Seminari TSR+10
  • 15:30 Taula rodona: fem créixer la responsabilitat social en els territoris
Resum de la sessió matinal
Aportacions de diversos participants (8x3min) i col·loqui
  • 16:40 Proclamació del “Manifest  pels Territoris Socialment Responsables”
   Miquel Forns, alcalde de Sitges (passar testimoni 2007)
   Jaume Farré, director del Departament d’Integració Social. Fundació Bancària “la Caixa”
   Martí Sistané, president Federació Empresarial del Gran Penedès
   Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances
   Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú
   Joan Carles Garcia Cañizares, diputat delegat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació de la Diputació de Barcelona
   Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya
L’acte acabarà a dos quarts de sis amb una copa de cava
Cal inscriure’s a través d’aquest formulari
TSR_agrupats_Respon.cat








"Un país socialment responsable" al diaridevilanova.cat @DV__Digital

El diaridevilanova.cat publica la notícia del Seminari de Territoris Socialment Responsables que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú el proper dijous 8 de juny organitzat per Respon.cat.

La notícia porta per títol "Un país socialment responsable" i explica que l'esdeveniment és hereu del que es va fer al 2007 i que, igual que fa deu anys, s'ha buscat un espai emblemàtic per a poder-lo celebrar.
 
Llegir la notícia en pdf.

Notícies publicades a Responsabilitat Global:

23.5.17

100 empreses i organitzacions debatran sobre com fer de Catalunya un país socialment responsable

  • Es presenta el seminari TSR+10 de Territoris Socialment Responsables que es farà a Vilanova i la Geltrú el 8 de juny
  • Està organitzat per Respon.cat amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i la Fundació bancària "la Caixa"
  • Pretén rellançar el desenvolupament de la responsabilitat social vinculada a tots els agents i fer-ne part de la cultura del territori
Foto de la Roda de premsa: Juan Luís Ruiz, primer tinent d'alcalde, Neus Lloveras, alcaldessa, i Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, han presentat la iniciativa, que tindrà lloc a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Fa anys que algunes empreses i altres organitzacions s'esforcen per desenvolupar la seva responsabilitat davant de la societat, en aspectes com el medi ambient, les persones, la transparència o els impactes socials. Ara, es plantegen un repte superior: col·laborar per construir territoris socialment responsables (TSR), repte que es pot aplicar a una comarca, un barri o un país.
El proper 8 de juny tindrà lloc una trobada singular que vol marcar un punt d'arrencada. Respon.cat, una iniciativa empresarial nascuda fa tres anys per ser l'organisme de referència en responsabilitat social (RS) a Catalunya, reunirà 100 persones provinents d'organitzacions molt diverses en un seminari per tal de debatre com fer de Catalunya un país socialment responsable,
5 empreses petites, 5 empreses mitjanes, 5 empreses grans, 5 entitats socials, 5 organismes culturals, 5 universitats, 5 organismes del govern... i així fins a cent persones de vint tipologies diferents es congregaran a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú per a llançar idees i propostes.
Totes elles són organitzacions compromeses amb la gestió responsable, i tenen un criteri comú: no hi van per fiscalitzar-se mútuament sinó per construir plegades. Són molts els reptes a l'entorn de l'RS i, justament per això es volen compartir bones pràctiques i crear espais compartits.
Una de les característiques principals de l’RS responsabilitat social és el diàleg entre grups d'interès diversos i les aliances. Com diu el lema, es pretenen explorar noves converses entre sectors i organitzacions. Per això, aquesta trobada té un significat molt potent per a les empreses i organitzacions que estan compromeses amb la gestió de l'RS.
El seminari porta per nom TSR+10 perquè vol ressaltar que no es parteix de zero: és hereu del que es va fer al maig del 2007 al Palau Maricel de Sitges, i que ha permès que alguns municipis i comarques ja s'hi hagin orientat. Ara es pretén fer un salt endavant, ja que els valors i les bones pràctiques d'RS són part de la competitivitat regional, ajuden a captar talent, milloren la qualitat de vida, garanteixen la sostenibilitat, i aporten reputació al territori.
Mentre que el seminari del matí és amb les 100 persones seleccionades, a la tarda tindrà lloc un acte obert a empreses, administracions públiques i entitats socials. En presència de les autoritats, entre les quals el conseller de Territori i Sostenibilitat i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, es proclamarà un manifest de suport als TSR.

[VÍDEO] Intervención Josep Maria Canyelles Jornada RSE en Buenos Aires ODS

[ca] El 10 de maig passat va tenir lloc a Buenos Aires la Jornada "RSE: Tendències i Integració de la Cadena de Valor", organitzada per l'organització argentina AMIA. Josep Maria Canyelles, expert europeu en RSE, va fer una intervenció en vídeo de 5 minuts:
 
[es] El pasado 10 de Mayo tuvo lugar en Buenos Aires la Jornada "RSE: Tendencias e Integración de la Cadena de Valor", organizada per la organización argentina AMIA. Josep Maria Canyelles, experto europeo en RSE, hizo una intervención en vídeo de 5 minutos:





Aquest dilluns a les 17h: Acte d'RSE per a pimes a la Llotja de Mar



Presentacio_RSE.Pime_2016_portada
  • El proper dilluns 29 de maig Respon.cat celebra l’acte de llançament de l’edició RSE.Pime 2017 i cloenda de l’edició 2016.
  • Durant l’acte es donarà la publicació amb els casos de bones pràctiques en RSE de pimes
  • Es comptarà amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.
L’acte de cloenda de l’edició RSE.Pime 2016 i de llançament de la nova edició se celebrarà a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.
Durant l’acte es reconeixerà la vintena d’organitzacions participants en el programa RSE.Pime 2016, a qui es lliurarà el llibre amb el recull de bones pràctiques de la ma del conseller d’Empresa i Coneixement Jordi Baiget i del president de Respon.cat, Josep Santacreu.
Programa
17.00 Benvinguda
  • Presentació “Territoris Socialment Responsables
  • Projecció del vídeo de resum RSE.Pime 2016
  • Lliurament publicacions a les empreses participants RSE.Pime 2016
  • Presentació edició RSE.Pime 2017, Sr. Josep Maria Canyelles, coordinador Respon.cat
  • Paraules del Dr. Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances
  • Cloenda a càrrec del Sr. Jordi Baiget, honorable conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya
  • Còctel i lliurament als assistents de la publicació amb els casos de les pimes
Per assistir a l’acte cal emplenar el formulari d’inscripció.

Informació bàsica
Data/Hora
Dilluns 29/05/2017 - 17:00 – 18:00
Casa Llotja de Mar – Saló Daurat
Passeig Isabel II, 1 – Barcelona

Programa RSE.Pime
RSE.Pime és un programa pràctic d’implantació de l’RSE a les pimes catalanes organitzat per Respon.cat que compta amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Catalunya.
RSE.Pime ha de servir per a què les empreses participants acabin disposant d’un Pla d’acció d’RSE que hagi estat elaborat per elles mateixes, seguint la metodologia proposada i comptant amb l’acompanyament expert i espais de trobada amb les altres empreses participants.


Combinat_Rse.Pime

22.5.17

.@vodafone_es: "lo tendrá que repetir porque no se graba bien si no lo dice en español"

[ca] Acabo de rebre una trucada comercial de Vodafone, companyia de la qual sóc client des de fa 21 anys. Quan m'han hagut de fer un enregistrament amb les condicions del contracte, la senyora que el recitava i que m'ha demanat que digués el meu NIF m'ha dit: "lo tendrá que repetir de nuevo porque la máquina no lo graba bien si no lo dice en español". Li he cantat els meus drets i els seus deures. No sols legals, sinó també de respecte a la clientela i de responsabilitat social. Li he demanat de parlar amb el servei de queixes. Ara deuen estar muntant el comitè de reacció davant especímens rars. I m'han dit que em trucarà un comercial aquesta tarda. L'espero ansiosament.

[es] Acabo de recibir una llamada comercial de Vodafone, compañía de la que soy cliente desde hace 21 años. Cuando me han tenido que hacer una grabación con las condiciones del contrato, la señora que recitaba lo recitaba que me ha pedido que dijera mi NIF me ha dicho: "lo tendrá que repetir de nuevo porque la maquina no lo graba bien si no lo dice en español". Le he cantado mis derechos y sus deberes. No sólo legales, sino también de respeto a la clientela y de responsabilidad social. Le he pedido hablar con el servicio de quejas. Ahora deben estar montando el comité de reacción ante especímenes raros. Y me han dicho que me llamará un comercial esta tarde. Lo espero ansiosamente.

Entrades anteriors sobre Vodafone:

18.5.17

S’obre la convocatòria 2017 del programa RSE.Pime

Presentacio_RSE.Pime_2016_portada
  • L’edició 2017 del programa RSE.Pime obre la convocatòria fins al 20 de juny.
  • L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes, ofereix de nou l’oportunitat d’elaborar un pla d’acció d’RSE en 5 sessions.


Respon.cat obre la convocactòria per a l’RSE.Pime 2017, una nova oportunitat per a les pimes catalanes d’elaborar un pla d’acció de Responsabilitat Social en 5 sessions. Es poden presentar les sol·licituds per a participar en el programa fins els 20 de juny emplenant aquest formulari. Es comunicarà les organitzacions seleccionades el 28 de juny.
Vegeu la presentació del programa RSE.Pime 2017
Vídeo RSE.Pime 2015
Tot el que cal saber sobre l’edició RSE.Pime 2017:
  • Localització: Les sessions es faran al Palau Macaya de Barcelona, amb excepció de la sessió d’avaluació, que pot comportar una sortida fora de Barcelona. Les consultories es fan a la seu de l’empresa.
  • Objectiu: Es pretén que les empreses participants acabin disposant d’un Pla d’acció d’RSE que hagi estat elaborat per elles mateixes, seguint la metodologia proposada i gaudint de l’acompanyament expert i espais de trobada amb les altres empreses participants.
  • Seguiment: la metodologia inclou un seguiment dels participants, amb contacte periòdic per a assegurar el progrés, si bé la càrrega de feina correspon a cada empresa participant. Aquest seguiment implica llançar els avisos d’agenda, anar aportant materials, possibilitat de contacte telefònic o telemàtic per a solucionar temes puntuals…
  • Experts i consultors: Les sessions seran dinamitzades per dos experts, als quals s’afegiran dos consultors més per a disposar d’un equip que es puguin repartir les empreses per al seguiment i consultoria.
  • Participants: Es preveuen entre 15 i 20 empreses participants. El públic objectiu són empreses petites, també obert a pimes mitjanes i a microempreses.
  • Compromís: Les persones representants hauran de ser de nivell directiu, especialment el màxim directiu. Se n’espera un alt nivell de compromís per a seguir el programa i finalitzar-lo amb èxit.
  • Continuïtat: Es convidarà a ser part de la comunitat RSE.Pime, que es crearà per a mantenir la xarxa de relacions, intercanviar experiències, fer preguntes i donar consells i mantenir-se informat dels esdeveniments interessants, iniciatives i esdeveniments sobre l’RSE…
  • Gratuït: La participació de les empreses és gratuïta, atès el finançament de la Generalitat de Catalunya i de l’associació Respon.cat.
També us pot interessar saber com participar al Programa RSE.Pime i per què participar al programa RSE.Pime.
Les pimes interessades poder obtenir més informació a través d’aquest enllaç i poden sol·licitar de participar-hi emplenant aquest formulari abans del 20 de juny.

El proper 29 de maig se celebrarà l’acte de cloenda de l’edició RSE.Pime 2016 a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, on es faran públiques les fitxes de Bones Pràctiques i es reconeixeran les organitzacions participants en el programa RSE.Pime 2016. Durant l’acte es donarà el tret de sortida institucional a la nova edició del programa amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement Jorgi Baiget.
Combinat_Rse.Pime







El Programa RSE.Pime, està promogut per Respon.cat, amb la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” i el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

7.5.17

Convocatòria de lloc de treball de Respon.cat

L'associació Respon.cat, iniciativa per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, ofereix un lloc de treball. Trobareu l’oferta amb el perfil en aquest enllaç. En síntesi, es tracta d’un gestor d’oficina tècnica i responsable de projectes. Anglès necessari i capacitat d’organització. S’ofereix una mitja jornada a Barcelona, que pot contemplar un augment progressiu de jornada, amb flexibilitat horària.

Termini per a persones interessades: 31 de maig.

4.5.17

Presentació de la campanya Verema Solidària 2017 i de les entitats socials que en seran beneficiàries, amb tast del vi Verema Solidària 2016

Ens complau convidar-vos a l’acte de presentació oficial de Verema Solidària 2017, iniciativa per “tallar amb la pobresa” que organitza activitats de verema per recaptar fons i finançar projectes socials. Després de l’èxit de la 1ª edició a la DO Penedès, en la que més de 200 persones van ser veremadores per un dia, la iniciativa creix i s’estén a la DO Empordà.

A l’acte es donaran a conèixer les dues entitats guardonades amb els Premis Verema Solidària 2017, que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social a comarques de les DO esmentades. També es desvetllarà l’objectiu de recaptació dels fons dels que seran beneficiàries. Enguany, les activitats es desenvoluparan al mes de setembre a quatre cellers de les comarques de la DO Penedès i DO Empordà: Raventós i Blanc i Celler Credo, i La vinyeta i Celler Cooperatiu l’Espolla, respectivament.

L’acte es tancarà amb la presentació i degustació del vi Verema Solidària 2016, un vi elaborat en àmfora per Finca Parera amb el raïm collit a la primera edició de la iniciativa.

Barcelona
Dilluns 8 de maig, 18:30 h - Palau Robert, Pg. de Gràcia, 107
Assistents
  • Gemma Daban / Jordi González, portaveus de Verema Solidària
  • Ruben Parera, vinyeró
  • Representants de les entitats socials premiades
  • Representants de cellers coorganitzadors
Penedès
Dimarts 9 de maig, 17h
Castell d’Olèrdola
Carretera C-15 km 10 - Olèrdola

Empordà
Divendres 12 de maig, 11h
Museu del Joguet
Carrer de Sant Pere, 1 - Figueres

Per a més informació i confirmació d’assistència, contacteu amb:
Jordi Gonzàlez  
jordi@impulsafundraising.org   
www.veremasolidaria.org
facebook.com/veremasolidaria
 twitter.com/veremasolidaria   instagram.com/veremasolidaria