28.9.16

La iniciativa catalana per la Reforma horària va consolidant els passos

Per tal d'anar informant de l'estat en què es troba la Iniciativa per a la Reforma horària, us aportem uns retalls de la darerra editorial que han fet pública.

Al Parlament de Catalunya una ponència conjunta participada per tots els grups parlamentaris esdevindrà el primer text legal que reconeixerà el repte que tenim entre mans i encarregarà al Govern de la Generalitat de Catalunya l’impuls d’un gran acord social en forma de Pacte Nacional per a la Reforma Horària.

Just en aquesta tardor s’impulsa un doble procés de participació i concertació amb la ciutadania i els actors principals que han d’ajudar a definir l’acord: Procés participatiu i Taules quadrangulars.

A més, per primer cop en aquesta dècada, es fa una enquesta sobre usos del temps des del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) i es realitza una campanya de comunicació institucional per fer arribar els propòsits de la Reforma Horària arreu del país.

A més, cal afegir que el 22 de setembre de 2016, el Consell de Relacions Laborals aprova l’Acord d’impuls laboral de la Reforma Horària. 10 objectius per a la Negociació Col·lectiva. La rellevància d’aquest pas resideix que els agents socials i l’administració es comprometen a posar fil a l’agulla la reforma horària en el marc d’un instrument poderós: la concertació.