9.8.16

Scorsese i DiCaprio, contra el canvi climàtic

  • El cineasta i l'actor produeixen un documental amb testimonis de Barack Obama, Bill Clinton o Ban Ki-moon
L'amenaça del canvi climàtic i la recerca de solucions protagonitzen el documental produït per Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio, entre d'altres, amb testimonis de Barack Obama, Bill Clinton o Ban Ki-moon, i que estrenarà National Geographic als cinemes a la tardor i després en televisió.
L'opinió del papa Francesc, la de investigadors de la NASA, i la de científics i activistes també estaran presents en aquest documental, encara sense títol, que proposa solucions per salvar el planeta i pretén convertir-se en una "toc d'atenció" dies abans de les eleccions nord-americanes de novembre, segons informa avui el canal en una nota.

"Aquest documental tradueix els símptomes i les solucions al canvi climàtic abans que aquells que tenen un interès econòmic en la producció de combustibles fòssils distorsionin la informació, com sol succeir", explica DiCaprio en aquesta nota.

La cinta, el productor executiu és Martin Scorsese, està produïda també per DiCaprio, Brett Ratner, Fisher Stevens, Jennifer Davisson i Trevor Davidoski.

"En vigílies de la que podria ser l'elecció més important de la història dels Estats Units, crec que aquest documental no només educa el públic sobre la seriosa amenaça a la qual ens enfrontem, sinó que força els votants a pensar realment l'important que és el seu vot", afirma Stevens.

A més, aquest projecte, que mostra evidències de l'empitjorament de la crisi ambiental, també recull l'opinió de persones de diferents àmbits de la societat tant en països desenvolupats com en altres en via de desenvolupament.

National Georgaphic té previst estrenar aquest documental en cinemes de Nova York i Los Angeles a l'octubre, i seguir aquesta cita amb una estrena global en els seus 171 canals, traduït a un total de 45 idiomes.

Font: La Vanguardia / EFE