22.7.16

II Cicle formatiu de responsabilitat social del Consell de Relacions Laborals

Objectius: Identificar els principals models i eines de gestió i report de la responsabilitat social a les empreses i organitzacions. Avaluar els beneficis que obtenen les empreses en implantar una estratègia de responsabilitat social. Compartir experiències d’implantació de la responsabilitat social a les diferents organitzacions. El cicle està format per 4 Seminaris i 3 Tallers pràctics, que es poden cursar de forma individual o continuada.



Persones destinatàries: Equips directius, càrrecs intermitjos i personal tècnic de les empreses i organitzacions catalanes que vulguin iniciar-se o aprofundir en matèria de responsabilitat social.

Equip docent: Equip de persones expertes i amb una llarga trajectòria com a professionals de l’assessoria i consultoria.

SEMINARIS de 2h. (Formació Inicial)

S1: Pacte Mundial.
Àngel Pes
. President Xarxa Espanyola Pacte Mundial
El Global Compact és la iniciativa de responsabilitat social més gran del món i acull el compromís de més de 5.000 organitzacions (moltes d’elles pimes) en més de 135 països. Vols saber què us pot aportar i quines eines existeixen adaptades a pimes?

S2: Les Pimes i els Objectius Desenvolupament Sostenible
Josep Maria Canyelles
. Coordinador de Respon.cat i promotor de Responsabilitat Global.
Els ODS es plantegen com uns objectius orientats a l’acció, concisos, fàcils de comunicar, limitats en nombre i universalment aplicables. Vols saber com incorporar-los a la teva organització?

S3: Economia del Bé Comú aplicada a empreses.
José Antonio Lavado
. President Associació Catalana pel foment de l’Economia del Be Comú.
L’EBC promou empreses en les que l'activitat econòmica ha de servir als interessos generals i al bé comú o bé públic. Vols conèixer els principals avantatges de la seva implantació?

S4: Balanç Social.
Rubén Suriñach
. Responsable campanya Balanç Social, Xarxa Economia Solidària
Eina concebuda per la Xarxa d’Economia Solidària que mesura diferents aspectes de la democràcia, la igualtat, el compromís ambiental, compromís social, la qualitat laboral i la qualitat professional de les organitzacions. Vols identificar mesures que ajudin a crear un ambient de treball segur i saludable a la teva organització?


TALLERS de 4h. (Formació d'aprofundiment) 

T1: Temps de treball i conciliació.
Xavier Peralta / Fabian Mohedano
. Reforma horària
Els nous usos del temps impliquen una transformació de les organitzacions per tal de satisfer les necessitats de conciliació i la coresponsabilitat. Vols identificar com adaptar la teva organització a la reforma horària?

T2: Seguretat i Salut Laboral: la nova ISO45001.
Carles Bover i Colom
. Director de l’empresa Molins de Q
La futura ISO 45001 posarà més èmfasi en el context de l'organització i reforçarà el paper de l'alta direcció en el lideratge del Sistema de Gestió de la Seguretat i Salut en el Treball. Vols identificar quines són les novetats de la nova norma ISO45001:2016?

T3: Diàleg amb grups d’interès.
José Antonio Lavado
. Soci director de Bidea consultors, especialitzat en RSE
La creació de valor per part de les empreses ha de partir d’un procés de consulta i diàleg amb els seus grups d’interès que les ajudi a identificar accions a impulsar. Vols conèixer eines pràctiques que t’ajudin a iniciar un procés de diàleg amb els teus grups d’interès?

Quan
Data: 29.09.2016 - 24.11.2016

Seminaris de 9:00h a 11:00h
S1: dijous 29 setembre
S2: dijous 6 octubre
S3: dijous 20 octubre
S4: dijous 27 octubre

Tallers de 9,30h a 14:00h
T1: dijous 10 de novembre
T2: dijous 17 de novembre
T3: dijous 24 de novembre

On
Biblioteca de Catalunya, Sala de la Caritat.
Carrer de l'Hospital, 56
08001 Barcelona
Seminaris: de 9:00h a 11:00h 
Tallers: de 9,30h a 14:00h
Inscripcions  obertes a partir del 12 de setmbre.
Les sessions són gratuïtes per a les persones participants. El cost és assumit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Consell de Relacions Laborals de Catalunya: http://crl.gencat.cat/ 
Afegeix al calendari de Google 

Font: gencat