8.5.16

Prohibit parlar català a Kiko Casilla. La vergonya d'una societat que no vol canviar


Aquesta tarda, quan s’ha acabat el partit de lliga contra el València, a la sala de premsa de l’estadi Santiago Bernabéu s’ha viscut una situació ben polèmica. El servei de premsa del Madrid ha prohibit al seu porter Kiko Casilla de respondre en català una pregunta del periodista Sebas Guim, de Catalunya Ràdio. El Twitter de ‘La transmissió d’en Puyal’ ho ha denunciat i al cap de poc ja ha començat a circular el vídeo el moment.

Casilla, el porter del Reial Madrid, és català. El cap de premsa del club blanc, Carlos Carbajosa, ha respost "no, no, no, en español", denegant que respongués en català.

Tal com ha explicat el periodista, després de respondre la pregunta en castellà, Kiko Casilla s'ha dirigit a Sebas Guim per disculpar-se per la situació desagradable en la qual s'ha vist implicat.

Amb un criteri ben diferent, l'entrenador Zinedine Zidane ha respost moltes preguntes en francès a la sala de premsa.

Si l'espanyola fos una societat sana, no moguda per un nacionalisme negador de la diversitat, hores d'ara serien els intel·lectuals, esportistes, partits polítics i altres institucions i organismes espanyols els que estarien demanant al Reial Madrid que es disculpi. Això no passarà perquè Espanya mai canviarà i perquè aquesta actitud és considerada la normal. Espanya sols està preparada per respectar els països independents i no té previst fer altra cosa. Ni en un moment de risc per a la seva integritat es planteja modificar la seva actitud insultant.



Un periodista de TV3 le formuló al portero tarraconense una pregunta en catalán. El guardameta preguntó al jefe de prensa si podía contestar en esta lengua. "No, no, no, en español", fue la indicación del empleado del club.

Ver más en: http://www.20minutos.es/deportes/noticia/real-madrid-impide-kiko-casilla-responder-catalan-zona-mixta-2741809/0/#xtor=AD-15&xts=467263