17.4.16

Els antics alumnes posen en marxa projecte de suport a excompanys afectats per la crisi


PROJECTE LABORAL APADRINA UN AMIC

Des de l’Associació d’antics alumnes del Col·legi Padre Damián Sagrats Cors de Barcelona, es va posar en marxa l’any 2013, un projecte solidari per ajudar a trobar feina i orientar laboralment a totes aquelles persones que s’havien quedat a l’atur a causa de la greu crisi financera que vam tenir. Especialment el projecte es va orientar a persones més grans de 45 anys, que són les que més dificultats tenen i encara amb més atenció a les dones.

El projecte és un projecte col·laboratiu, en el qual es demana a les empreses que incloguin projectes com aquest dins el marc de la seva política de responsabilitat social empresarial, fent arribar les ofertes que tenen o les posicions que han de cobrir. El fet de fer arribar les ofertes no implica cap compromís en absolut per a l’empresa, simplement facilita que persones que difícilment tenen accés a processos de selecció per la seva edat puguin participar-hi i posar en valor la seva experiència i coneixements.

¿Què es demana a les empreses?
· Que facin arribar ofertes laborals a l'email info@apadrinaunamigo.org
· Que comuniquin el projecte als responsables de RH i concretament de selecció

¿Què s'ofereix als beneficiaris d'aquesta acció?
· Orientació curricular, adaptant-lo a la situació de mercat i fent visible el CV a les xarxes socials
· Coaching solidari
· Formació i tallers específics en temes que els ajuden a créixer professionalment
· Suport psicològic quan es requereix
· Suport en el seu inici si el camí del candidat és l’emprenedoria

En definitiva, entenen aquest projecte per a les empreses com un projecte d'RSE, de col·laboració amb la societat i de suport a un problema social greu, que ajuda a la seva reputació corporativa. Per a més informació www.apadrinaunamigo.org o Alberto Trallero (president associació) alberto.t@telefonica.net.

L'Associació d'Antics Alumnes del col·legi Pare Damià, Sagrats Cors neix amb el ferm propòsit d'agrupar a tots aquells ex alumnes de qualsevol curs o promoció que tinguin el desig de rebel·lar-se contra situacions i adversitats dels seus antics companys. A través de l'acció voluntària, pretenen ajudar a tots els seus excompanys a afrontar junts l'adversitat, tant en aquells pares i mares de família que veuen els seus projectes empresarials o laborals truncats, com en les promocions més joves i als que sembla que els temps que vivim no els ofereixen cap futur ni oportunitat.