5.4.16

Conversa típica amb un client estranger, fruit de viure en un estat "peculiar"

Aquesta és la conversa típica que pots tenir amb un client estranger. L'acabo de tenir ara mateix amb un client llatinoamericà, però no és el primer cop. És un problema menor, però fruit d'una disfunció greu relacionada amb viure en un estat "peculiar" a qui un grup de ciutadans molestem perquè som diferents.

Apreciada,
Mi nombre entero és Josep Maria Canyelles i Pastó
   Josep Maria Canyelles
_Responsabilitat Global_


Estimado,
Favor aclárenos si la (i) que va entre sus apellidos es correcto? o deberemos tomar los datos que especifican en su DNI sin la (i).
Gracias.
XXXXX

Apreciada,
La denominación oficial es con la «i». Y es como consta incluso en la VISA!
Lo que pasa es que en el documento del DNI separan en campos distintos el nombre, el primer apellido y el segundo, y entonces no ponen la conjunción.
Gracias!
   Josep Maria Canyelles
_Responsabilitat Global_

De fet, molt pitjor va ser els anys en què la firma que constava al meu DNI no estava completa perquè la funcionària me'l va estirar de les mans quan encara estava firmant i ja no la vaig poder repetir. Eren els anys 80 i la funcionària es va posar molt nerviosa perquè vaig actuar com a ciutadà digne i vaig voler parlar en la meva llengua i no canviar a la seva ni sota els seus requeriments. La mala educació d'aquesta funcionària formava part de la normalitat d'un estat "peculiar". Encara ara, tants anys després, ens toca haver d'anar explicant-nos sobre el nostre nom oficial.

3 comentaris:

Jòram de cal Fuster ha dit...

Déu vos guard. Posar la i entre els cognoms al DNI és possible -un servidor la hi té-, tot i que és descartable que la persona que atengui la petició mostri estranyesa, d'entrada digui que no i tot allò que ja coneixem.

Jòram de cal Fuster ha dit...

vull dir que no és descartable

Josep Maria Canyelles ha dit...

Benvolgut,
Jo també la hi tinc, la "i" enmig!
El problema no és aquest sinó que al DNI no la mostren, cosa que provoca confusió sobre quin és el nom correcte, sobretot en institucions d'altres països, que no tenen perquè pensar que l'estat espanyol introdueix elements de falsedat (no aporta la versió plenament correcta y legal) en un document tan important com el DNI.