26.1.16

Publicats els articles de Pilar Pujol a Xarxanet.org

  • La Generalitat de Catalunya publica els articles de Pilar Pujol a Xarxanet.org
  • Es publica un document amb els articles que Pilar Pujol va escriure a Xarxanet.org sobre Nova Cultura Organitzativa entre els anys 2003 i 2009.
La Generalitat de Catalunya acaba de publicar “La Nova cultura organitzativa” que recull els 27 articles que Pilar Pujol va escriure a Xarxanet.org entre els anys 2003 i 2009. La publicació s'emmarca en la col·lecció Eines que edita el Departament de Treball Afers Socials i Famílies.

Pilar Pujol, que ens va deixar de manera prematura l’any 2010, era mestra i geògrafa i es va doctorar en Ciències Polítiques per la UAB amb una tesi sobre capacitats organitzatives, prestació de serveis i rol polític de les entitats catalanes. Va ser professora a l’Escola Universitària de Treball Social i Educació Social de la Fundació Pere Tarrés i també va ser docent de l'Institut de Formació de la mateixa Fundació des d'on va difondre la seva expertesa sobre entitats i el Tercer Sector.

Els 27 articles s'havien publicat de maner bimensual a la secció de publicacions de Xarxanet.org, antecedent de l'actual bloc de xarxanet.org i no eren accessibles després de les diferents actualitzacions i canvis que hi ha hagut a la pàgina.

La publicació d'aquests articles és un reconeixement a la seva obra però també una aportació al coneixement i l’estudi de les entitats. Tal i com assenyala Neus Munté, en qualitat de Consellera de Benestar Social i Família, els articles continuen sent molt actuals a dia d'avui ja que toquen temes molt rellevants pel funcionament intern de les entitats. Per la seva part, Roger Buch, director de Xarxanet.org durant aquells anys, apunta que dels seus articles es desprèn “un profund coneixement teòric de les organitzacions, nodrit per les tesis d’autors internacionals i, d’altra banda, un coneixement pràctic, de peu de carrer, de les entitats, la qual cosa li permetia ser molt clarivident...”.

Els articles publicats són especialment recomanables tant per a persones que gestionen entitats com tambe per docents i investigadors del tercer sector i de l'associacionisme. Per tal de facilitar-ne la lectura s'han agrupats per les següents temàtiques: 
  • La nova cultura organitzativa
  • La gestió de l’entitat
  • La incidència i el treball en xarxa
  • La igualtat de gènere
  • El lideratge i la direcció
  • El cicle de vida de l’entitat
  • Avaluació
Podeu consultar el document a la biblioteca de Xarxanet.org o al Web de la Generalitat.

NOTA: reproduïm aquesta nota publicada a Xarxanet.org com a mostra de suport a la iniciativa i per l'afecte personal i professional envers la Pilar.