21.12.15

Fira de Consum Responsable a la plaça de Catalunya de Barcelona

  • Aquest Nadal la plaça de Catalunya serà l’escenari de la primera edició de la Fira de Consum Responsable
Del 19 de desembre al 4 de gener la plaça de Catalunya serà l’escenari de la I Fira de Consum Responsable (Economia Social i Solidària), organitzada pel Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu és difondre entre la ciutadania l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat i fan possible alhora una economia realment social i solidària. Són propostes modestes respecte del consumisme massiu, però que mostren que existeixen projectes viables, amb un alt retorn social i ambiental, i que fan possible i potencien el consum responsable.

A la fira es mostraran projectes, entitats i empreses que promouen l’economia i la transformació socials i proposen un canvi del model socioeconòmic. Aquests projectes impulsen l’economia de proximitat, arrelada als barris, als districtes, a la ciutat i al país, la que no es deslocalitza i s’orienta a satisfer les necessitats, les aspiracions i, fins i tot, els desitjos de les persones i els territoris.

A la fira hi haurà:
— 1 espai per a activitats (matins i tardes)
— 36 estands, que ocuparan 65 projectes i entitats en 2 torns: del 19 al 27 de desembre i del 28 de desembre al 4 de gener

La fira estarà tancada el 25 i 26 de desembre, la tarda del 31 de desembre i tot l’1 de gener.

L’àmplia oferta dels estands abastarà una bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació, roba, cultura i coneixement, restauració, formació, comunicació i informació crítica, lleure i turisme responsable, finances i assegurances ètiques i cooperatives, salut i cures, energia i telefonia responsable i altres serveis, com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

Les persones visitants, per tant, podran gaudir d’una mostra àmplia i diversa de productes d’alimentació, artesania, tèxtil i complements, llibres i publicacions, cosmètica, serveis d’energia i telefonia, antiguitats, discs de vinil, pintures, jardineria de Nadal i, fins i tot, bicicletes de segona mà. Al punt d’informació de la fira (a l’espai d’activitats) trobareu informació de les àrees de l’Ajuntament de Barcelona que la promouen: Comerç, Drets Socials i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum.

Programació de la fira
PDF 

Font