2.12.15

El País que Volem presenta les aportacions al procés constituent

  • L'acte ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans amb prop de 200 assistents
  • S'ha mostrat un dels vídeos elaborats, sobre corrupció, amb la intervenció de Josep Maria Canyelles
Aquesta tarda ha tingut lloc un acte impulsat per la plataforma Reinicia Catalunya, una web que pretén aplegar totes les iniciatives que han sorgit per dissenyar el nou estat. Entre aquestes hi ha El País que Volem, una associació que lluita per afavorir la implicació de la ciutadania en el procés constituent.

Després d’un any de feina, avui s'han fet públics els resultats obtinguts. Entre les personalitats presents hi havia els parlamentaris Lluís Llach,  Oriol Amoròs, Muriel Casals i Marina Geli, el diputat Carles Campuzano, la cuinera Ada Parellada, i diversos membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional, com ara Salvador Cardús Ros, Josep Maria Reniu i Ferran Requejo.

En el marc de l'acte també s'ha presentat el llibre Mil i una raons per a l'estat propi, de Jordi Mercader, que va comptar amb la participació de Josep Maria Canyelles.El llibre és el resultat d'un seguit de sessions de treball amb diferents grups d'experts per a aportar les seves visions sobre el país que es vol crear. Entre aquestes trobades, una va tractar sobre les empreses, i entre els experts convidats hi va haver Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social de les Empreses i de les Organitzacions, juntament amb altres persones relacionades amb el món de l'empresa.
A més de mostrar el web de Reinicia Catalunya, també s'ha parlat dels vídeos elaborats sobre el País que volem, i se n'ha projectat un, que era el que corresponia a la lluita contra la corrupció, on cinc experts -Joan Ridao, Francina Planas, Josep Maria Canyelles, Joaquim Campanyà i Sònia Farré- exposen les seves propostes per evitar estructuralment la corrupció. Aquest és el fragment de la intervenció de Josep Maria Canyelles:




Vegeu el vídeo original sencer clicant a la imatge: [VÍDEO] Com evitar estructuralment la corrupció?