30.9.15

[VÍDEO] Canyelles entrevistat a El Punt Avui TV sobre persones, innovació, productivitat i RSE

2015-09-29_jmcanyelles_Illa_Robinson_Punt_Avui_TV_Respon.cat
  • Josep Maria Canyelles ha participat, com a coordinador de Respon.cat, en el debat sobre innovació, productivitat i persones que ha tingut lloc a El Punt Avui TV.
  • L'expert ha exemplificat amb casos reals, ha defensat el sentit profund de l’RSE, i la vinculació a la competitivitat empresarial. 
  • El debat ha tingut lloc dins el programa L’Illa de Robinson presentat per Eduard Berraondo

Una de les dimensions més important de la Responsabilitat Social de les Empreses és la que fa referència a les persones, i de fet, per a moltes pimes, és l’àrea central on desenvolupen el seu sentit de compromís, a partir del qual es va estenent a altres dimensions de l’activitat empresarial.

La motivació, la innovació, la productivitat de l’empresa i la seva Responsabilitat Social ha estat precisament el tema de la taula rodona que ha ofert la cadena El Punt Avui TV dins el programa L’Illa de Robinson, aquest dimarts 29 de setembre.

El debat – entrevista, que ha abordat el repte del desenvolupament de les persones, i el reforç de les seves habilitats professionals, ha comptat amb la presència de Josep Maria Canyelles, expert en RSE i coordinador de Respon.cat, la iniciativa empresarial per al desenvolupament de l’RSE a Catalunya, David Teixidó, director de Pasiona, i Miquel S. Nonell, coach de Next Human Engineering.

Canyelles ha relacionat la innovació i la sostenibilitat indicant que els esforços s'han d'adreçar precisament a millorar la qualitat de vida. També ha abordat la valoració creixent dels entorns de treball que siguin saludables, fugint de contextos tòxics. Enmig del debat, ha posat alguns exemples com KH Lloreda, Gutmar, o Alqvimia, o ha situat entre les bones pràctiques el desenvolupament de les persones, la conciliació, la formació dual, la reputació o el lideratge responsable. Finalment ha defensat el sentit profund de l'RSE en contra de la confusió amb el màrqueting social.

Amb un objectiu equivalent, Respon.cat organitza per al proper 14 d’octubre, juntament amb l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar, una jornada sobre com desenvolupar el capital humà a partir de les relacions entre empreses i organitzacions no lucratives.

Accés al vídeo de l’entrevista