16.4.15

Està passant: Presentació de "La RSE ante el espejo", a ESADE

  • La RSE davant el mirall: Entre el desencís, la consciència d'oportunitat i el sentiment d'urgència
Han transcorregut pràcticament quinze anys des que el Consell Europeu de Lisboa, l’any 2000, marqués l'objectiu estratègic de convertir la Unió Europea en una regió "capaç d'un creixement econòmic perdurable acompanyat per una millora quantitativa i qualitativa de l'ocupació i una major cohesió social ". Des de llavors, com era d'esperar, han passat moltes coses en matèria d'RSE.

Ara bé, si haguéssim de pronunciar-nos sobre si l'evolució ha estat positiva després d'aquell inici ple d'expectatives, o si ens demanessin que féssim un balanç sobre el que ha passat per saber fins a quin punt s'han complert i si estem ben encaminats; si algú ens preguntés d'on venim i on anem en matèria d'RSE a Espanya, què li respondríem?

Aquesta investigació té precisament com a objectiu contribuir a donar resposta a aquest conjunt de preguntes. Mitjançant aquest treball, volem oferir un balanç de l'evolució de la RSE a Espanya al llarg dels últims 15 anys i, d'aquesta manera, tenir més informació sobre el que presumiblement ens espera; perquè les persones compromeses amb l'RSE puguin tenir un cert mapa sobre el que pensen alguns dels seus actors més significatius. Per això hem posat a la RSE davant el mirall.

Amb la participació de:
  • Sira Abenoza, coautora del llibre i investigadora de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE
  • Sergi Loughney, director corporatiu de Relacions Institucionals i director de la Fundació Abertis
  • Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Seguros
  • Moderador: Josep M. Lozano, coautor del llibre i investigador sènior de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE
Font