13.2.15

[VÍDEO] 36 empreses creen Respon.cat per fomentar la Responsabilitat Empresarial a Catalunya

  • La associació empresarial, impulsada pel Consell de Cambres de Comerç, pretén agrupar les 200 empreses més compromeses i fer que l’RSE formi part de la manera catalana de fer empresa.
  • Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances, va ser elegit com a president de Respon.cat, amb una Junta integrada per deu persones.





Aplaudiments dels representants 
empresarials després de 
l’aprovació dels Estatuts


[NOTA DE PREMSA] Barcelona, 12 de febrer de 2015

36 empreses catalanes, amb l’impuls del Consell de Cambres de Comerç, han creat Respon.cat, una associació empresarial que té com a objectiu promoure la Responsabilitat Empresarial a Catalunya. L’horitzó a llarg termini és poder agrupar les dues-centes empreses més compromeses amb la societat

En l’Assemblea constituent s’han aprovat els estatuts, concebuts per a facilitar la implicació de les empreses membres, amb una voluntat de rotació en els càrrecs, i també l’obertura a la societat per mitjà d’un consell social i un consell acadèmic. Així mateix, s’ha elegit la junta directiva, que estarà integrada deu persones. Josep Santacreu (DKV) serà el president de Respon.cat, amb dos vicepresidents, Ignasi Fainé (Agbar) i David Cos (Grup Clade). Joan Piñol (Psikered) serà secretari i Xavier Carbonell (ESCI-UPF) tresorer. Complementen la junta, com a vocals, Beatriz Bayo (Mango), Mercè Mullor (Mullor), Daniel Ortiz (Institut Cerdà), Cristian Rovira (Grup Sifu) i Narcís Bosch (Consell de Cambres de Comerç).

A partir d’ara, es posa en marxa un pla de treball que pretén enfortir el model d’RSE de les empreses membres i donar-los més  visibilitat social, sobretot de cara al teixit empresarial ja que es vol contribuir a augmentar el nombre d’empreses compromeses, generalitzant les bones pràctiques i fent que la responsabilitat social formi part de la manera catalana de fer empresa.

El pla de treball té continuïtat respecte a les línies iniciades l’any passat i que aposta per convocar els Premis Respon.cat d’RSE a Catalunya i per llançar un programa anual, l’RSE.Pime, perquè les pimes interessades puguin integrar la gestió de l’RSE.

També s’ha mostrat la memòria de les activitats portades a terme l’any passat, ja que durant mig any ja es va començar a funcionar sota el paraigües del Consell de Cambres. De fet, a final del 2013 es va fer un acte per reprendre la intenció de crear aquest organisme, que ja s’havia anat abordant des de feia temps, i durant l’any passat ja es van iniciar les activitats, si bé la constitució formal com a associació empresarial es va acordar de fer-la al 2015.

L’assemblea va aprovar les quotes, de continuïtat respecte les que ja s’havien aprovat l’any passat però amb un canvi significatiu com és la creació d’una quota més reduïda per a les empreses petites, fet que mostra la voluntat d’obrir-se a tota mena d’empreses. Actualment la composició de Respon.cat ja mostra la presència d’empreses grans i pimes pràcticament a meitats, però amb aquesta decisió es vol obrir la porta a les de menys de 50 treballadors. Així les quotes seran de 3.000, 1.000 i 500 euros respectivament per a les grans, mitjanes i petites.

Amb la creació de l’associació, el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, organisme sota el paraigües del qual s’havia anat gestant la iniciativa, passa a tenir caràcter de membre nat de l’associació, i la col·laboració inclou que la seu social de Respon.cat estarà situada a la Cambra de Comerç de Barcelona. Amb la voluntat que Respon.cat sigui l’organisme de referència en RSE a Catalunya i, com a tal, un projecte de país, es convidaran les principals organitzacions empresarials a formar-ne part.



Vídeo notícia: https://www.youtube.com/watch?v=k-iImLNGHCY
Web: www.respon.cat
Perfil twitter @respon_cat
LinkedIn: www.linkedin.com/company/respon-cat
Contacte: info@respon.cat