19.9.14

Ja sóc voluntari de la campanya del 9N i també hi he contribuït amb un donatiu

  • Ja sóc voluntari de la campanya per a preparar la consulta del 9 de novembre sobre el futur de Catalunya.
  • He contribuït amb un donatiu de 75 euros, que ha de permetre "pagar part d'una embustiada en un barri o poble".
La campanya, promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, preveu articular un equip de 100.000 voluntaris per anar porta per porta a escoltar la ciutadania. L'acció pretén escoltar com cadascú vol que sigui el nostre país: Ara és l'hora d'arribar a totes les cases de Catalunya. Volem escoltar a tothom, fent la mobilització més festiva i participativa de la història. Amb només una tarda de la teva vida faràs possible aquest moment històric.

És fantàstic i motivador participar en una campanya tan massiva, tan important per a la democràcia i el futur de Catalunya, i alhora amb aquest estil, que pretén no imposar cap consigna sinó anar escoltar. En definitiva, es tracta de mostrar que la independència és un projecte obert per a construir un país a partir dels interessos compartits de la ciutadania, i deslliurats de la imposició d'interessos aliens i contraris al propi interès nacional.

Aquesta és una campanya on no intervenen els poders públics, sinó que ha d'estar protagonitzada i finançada per la societat civil, per la gent. Per això, cal el compromís de molta gent que hi aporti temps i recursos. Es tracta de poc temps i pocs recursos, perquè la idea és que la suma de moltes aportacions ho han de fer possible. El voluntariat que es demana és de dues hores! I les aportacions les pot decidir cadascú segons es pugui permetre. És un projecte de la gent.

Les preguntes de l’enquesta tenen a veure amb el somni de cadascú: No es tracta de convèncer ningú, sinó d’escoltar tothom. Per això les preguntes es refereixen a totes les qüestions relacionades amb la construcció d’un país nou. Volem saber com t’imagines aquest país. Amb només 3 minuts tindràs temps suficient per fer les preguntes i anotar les respostes de cadascú.