21.7.14

Una companyia xinesa venia carn en mal estat a McDonalds i KFC

  • La gestió de les cadenes de proveïment suposa un factor bàsic del sistema productiu en una economia globalitzada, però ni en termes de responsabilitat social, ni en termes de compliment normatiu, no són un tema prou ben resolt
Hi ha turistes que quan van pel món confien que tenen al seu abast punts d'alimentació confiable en les grans cadenes internacionals. Per exemple, si has d'anar a la Xina, en cas d'urgència sempre pots anar a menjar a un McDonalds, pensen alguns.

Però la realitat sempre ens mostra que aquesta seguretat és vana. Ara un proveïdor carni de diverses cadenes de menjar ràpid a la capital econòmica de la Xina com McDonalds, KFC i Pizza Hut, ha estat acusat a la televisió de vendre carn en mal estat. La cadena shanghainesa va mostrar imatges gravades a l'interior d'una planta càrnia de la companyia clausurada en què es veia el personal recollint carn del sòl i llançant a la maquinària processadora. També es mostrava com els trossos de pollastre "McNuggets" descartats pels controls rutinaris de les autoritats eren reprocessats una i altra vegada fins que superaven el control. Dragon TV també va mostrar un correu electrònic intern enviat per l'equip de gestió de Husi als seus empleats, en el qual els exigia que augmentessin la data de caducitat de 10 tones de carn de vedella congelada. Aquesta carn, segons la informació, ja pudent i d'un color verdós, va ser també reprocessada, recongelada i reempaquetada amb una nova data de caducitat.

I algú podria pensar que la culpa és contractar amb alguna empresa xinesa mancada d'ètica, i sense controls, combinant la manca de control de les cadenes internacionals amb la mediocritat d'una empresa processadora xinesa... Però la sorpresa és major quan ens adonem que l'empresa xinesa responsable dels fets, Husi, és la filial local del Grup OSI, un conglomerat de processament alimentari amb seu a Aurora (Illinois, EUA).

Les cadenes internacionals s'han disculpat en un comunicat. Sembla evident que la gestió de les cadenes de proveïment, ni en termes de responsabilitat social, ni en termes de compliment normatiu, no són un tema prou ben resolt mentre que, de fet, suposa un factor bàsic del sistema productiu en una economia globalitzada.

Podeu llegir-ne més a: Cierran una compañía que vendía carne en mal estado a McDonalds y KFC en China

Altres notícies sobre seguretat alimentària: