15.6.14

Microempreses socialment responsables al BIZ Barcelona

Aquest 5 de juny passat vaig poder intervenir i moderar una taula rodona molt interessant al BIZ Barcelona, on es va tractar la responsabilitat social.


Josep Maria Canyelles, expert en RSE i soci consultor de Vector 5 · Excel∙lència i Sostenibilitat, va parlar de com pot suposar un element diferenciador i de desenvolupament d'un model d'empresa sostenible.


A la Taula d’experiències empresarials van intervenir tres microempreses amb una llarga experiència d'RSE:
  • Sr. Alfred Capdevila, de René més que electrodomèstics (Barcelona)
  • Sr. Miquel Noguera, de Sweet Centre (Mataró)
  • Sr. Josep Maria Serrat, de Serrat Agrocuina (Vall de'n Bas)
Prèviament, Xavier López, director general d’Economia social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d'Empresa i Ocupació, havia donat la benvinguda als presents. Al seu blog parla de l'esdeveniment:

image002El passat dia 4 i 5 de juny es va celebrar el Biz Barcelona, la major concentració d’energia emprenedora, amb més de 12.000 participants i 180 entitats col·laboradores [...] Finalment, també vam conèixer l’experiència de 3 petites empreses comercials que han apostat per la Responsabilitat Social i han aconseguit un retorn positiu: René + que electrodomèsticsSweet Centre Mataró i Serrat Agrocuina, en una conversa moderada per Josep Maria Canyelles.
Totes aquestes experiències ens serveixen d’inspiració per impulsar la creació d’empreses, però també la seva consolidació i creixement buscant, no només la creació d’activitat econòmica i ocupació que tant necessitem en aquest moment, sinó també un impacte social positiu. Si el segle XX es va caracteritzar per ser el segle en què es va aconseguir “fer” moltes coses, el segle XXI ha de ser el de “com fer” les coses: amb innovació, col·laboració i amb compromís social.

El saló en xifres:
  • 328 ponents i 178 conferències i workshops
  • 1.000 entrevistes entre pimes i experts en internacionalització
  • 1.400 contactes entre emprenedors i representants d'entitats inversores