15.6.14

El paper de la FIFA en els mundials

Acabo de trobar a l'ARA un magnífic monòleg d'un humorista anglès que demostra com es pot destruir el paper de la FIFA en 13 minuts: John Oliver explica la seva particular visió de la FIFA al públic nord-americà. 



El vídeo de John Oliver en què explica què és la FIFA al públic nord-americà s'ha convertit en un autèntic viral a les xarxes socials. L'humorista anglès, presentador del programa 'Last Week Tonight', explica el Mundial de futbol del Brasil, les seves implicacions locals i el paper de la FIFA.
"El Brasil no guanya diners amb aquest torneig. És la FIFA la que s'emporta absolutament tots els ingressos , així que de beneficis no n'hi ha", expressa Oliver, que afegeix: "Si la FIFA és una organització sense ànim de lucre, per què té 1.000 milions de dòlars de reserva?".
 
"El 2022 li toca a Qatar ser l'amfitrió del Mundial, i això no és només una mala idea pel terrible clima, sinó pel seu sistema laboral, que bàsicament és una forma d'esclavitud moderna i legalitzada", comenta.
 
D'altra banda, John Ruggie li ha demanat a la FIFA que integri els Drets Humans a la presa de decisions. En una carta al president de la FIFA Joseph Blatter, Mary Robinson, ex presidenta d'Irlanda i Alta Comissionada de l'ONU per als Drets Humans, i de John Ruggie, antic representant especial de l'ONU sobre Empreses i Drets Humans, en nom de l'Institut de Drets humans i Negocis (IHRB), van instar el màxim organisme del futbol a integrar plenament les consideracions de drets humans en la seva presa de decisions.