20.2.14

Presentació a les entitats de les activitats de la Capital Europea del Voluntariat

Carles Agustí i Francina Alsina presenten l'agenda d'activitats amb 30 actes ja confirmats als què s'aniran sumant els que aportin les entitats.
Amb l’objectiu de mostrar les activitats previstes inicialment i les possibilitats de col·laboració en el programa de la Capital Europea del Voluntariat 2014, el 13 de febrer es va realitzar una reunió amb les entitats que van donar suport a la candidatura de Barcelona, les que són membres del Consell de Ciutat, del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona i del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya. A l’acte es va presentar el web en construcció de la Capital i es va anunciar que la presentació pública tindrà lloc el proper 3 de març.

El Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l'Ajuntament de Barcelona, Carles Agustí, va indicar que ja hi ha 30 actes previstos. Carles Agustí en va citar alguns com el Marketplace o la Barcelona Magic Line, destacant que l’exemple més gran és la Mostra d’Associacions de la Mercè que enguany anirà dedicada als voluntaris. Però l’agenda no està tancada i, és per això, que s’aniran afegint nous actes conforme les entitats vagin sumant els seus esdeveniments.

"La Capitalitat Europea del Voluntariat ens dóna projecció", va insistir Carles Agustí. En aquest sentit va destacar que "per una banda, és una oportunitat per a que parlamentaris i personalitats europees vinguin a Barcelona. Per una altra, dóna una gran possibilitat a les entitats per a vendre els seus projectes davant un gran focus que és la Unió Europea".

La presidenta de la FCVS, Francina Alsina, va insistir en que Europa ha valorat la candidatura de Barcelona per les "polítiques de promoció del voluntariat del municipi, sumades a les del Govern de la Generalitat, i enxarxades amb les aportacions i iniciatives de federacions i de tota mena d’entitats". Això ha permès "mostrar un mosaic d'actuacions amb gran capilaritat de recursos que abasten tots els àmbits d’intervenció".

La Capitalitat Europea del Voluntariat és una "gran oportunitat" per a les entitats en tant que servirà per difondre a les institucions europees que "la vitalitat i riquesa del binomi inseparable associacionisme i voluntariat es troba a l’origen de l’èxit de la nostra ciutat". A més, Francina Alsina va destacar que "a Barcelona busquem la notorietat i el reconeixement del voluntariat però agregant-lo al de les entitats, que són la seva matriu natural".

A l’acte la Directora de Participació i Associacionisme, Gloria Meler, va presentar a les entitats el web de la Capitalitat Europea del Voluntariat que, tot i estar en construcció, va permetre mostrar una pàgina amb funció de consulta i de difusió dels esdeveniments que vagin succeint-se durant aquest any. Així, les entitats podran introduir mitjançant un formulari web les seves propostes per anar configurant l’agenda complerta de la Capitalitat.




Entitat redactora: FCVS
Font: xarxanet