26.10.13

Vam parlar d'emprenedoria social i empreses socials

El 30 de setembre vaig assistir a una interessant sessió del grup Repensar les polítiques socials, que lidera Carles Campuzano i organitza el Centre d'Estudis Jordi Pujol. En aquesta ocasió ens va acompanyar Antoni Ballabriga, del BBVA, que va parlar d'emprenedoria social.


#Emprenedoria Social from Carles Campuzano on Vimeo.

El Carles Campuzano ha ublicat una entrada al seu blog on en parla, fent referència a un dels temes que s'hi van tractar, les empreses socials:

L’EMPRESA SOCIAL I LES NOVES MANERES DE FER FRONT A LA QUESTIÓ SOCIAL
oct 25,2013 - per Carles Campuzano
L’empresa social està emergint, amb força, com una nova forma de fer negoci, però cercant l’impacte social de la seva activitat com element diferenciador respecte la manera de fer del “bussiness as usual”. Es tracta de fer empresa, clar que sí, però sobretot es tracta de resoldre problemes socials d’una altra manera. [continuar llegint al seu blog]



El grup de treball Repensar les Polítiques Socials neix per cobrir un buit en la reflexió que es fa al país sobre el futur dels sistemes de treball i de benestar col·lectius. Tots els temes de caire social/laboral i que fan referència a les polítiques públiques en aquest terreny mereixen avui dia una especial atenció, perquè el món canvia d'una manera i a una velocitat tal que cal una reflexió i un debat permanent. És imprescindible preguntar-se de forma continuada:
  • Com està evolucionant la societat?
  • Quines noves necessitats socials i expectatives estan apareixent?
  • Continuen essent útils els antics models?
  • Quin és el rendiment i el cost de les polítiques vigents?
  • Quines aproximacions fan altres països?