7.9.13

[VÍDEO] El jutge Santiago Vidal explica la legalitat internacional dels processos de secessió

En Santiago Vidal, jutge de l'Audiència de Barcelona, explica la legalitat internacional dels processos d'independència tant pel que fa a la legislació com a la jurisprudència. Explica els passos que Catalunya ha de seguir per obtenir el reconeixement internacional com a nou Estat.

També argumenta que en cas de dubte entre la legalitat, mutable, i la legitimitat democràtica, principi invariable, preval el segon entre els països democràtics i per tant la desobediència sobre la legalitat vigent estaria justificada en cas de bloqueig espanyol.



Alhora també podeu veure aquest altre vídeo del mateix jutge en el quel descriu les principals mancances del sistema judicial espanyol avui vigent a Catalunya. Argumenta que la creació d'un nou Estat és una oportunitat única per posar remei a aquestes limitacions. Per fer-ho, cal inspirar-se en els sistemes judicials nord-europeus (en tecnologia, regles processals, selecció i promoció de jutges, entre d'altres) per aconseguir un sistema més just, eficient i ràpid.


Aquests vídeos han estat produïts per l'Associació Catalana de Professionals (ACP), dins del projecte http://ambindependencia.cat/

Nota de transparència: Josep Maria Canyelles és soci de l'ACP