24.9.13

Presentació del llibre: Com Àustria o Dinamarca, la Catalunya possible, a l'auditori PIMEC




Us convidem a la presentació del llibre: “Com Àustria o Dinamarca. La Catalunya possible”, de Modest Guinjoan, Xavier Cuadras Morató i Miquel Puig.
La presentació anirà a càrrec del Sr. Josep González, president de PIMEC, i comptarà amb la presència dels tres autors.
L’acte tindrà lloc el proper dijous 26 de setembre a l’auditori de PIMEC a les 19 hores, al carrer Viladomat, 174 de Barcelona.
Places limitades. Imprescindible confirmació d’assistència. Sra. Esther Coch - Tel.: 93 496 45 00 -  ecoch@pimec.org

Argument
Ara mateix Catalunya és un país poc competitiu, molt endeutat i amb un excessiu nombre d’aturats. La independència no resoldria tots aquests problemes de manera automàtica, però permetria disposar dels recursos i els instruments de política econòmica necessaris per a l’objectiu a què ha d’aspirar el país: una societat cohesionada i pròspera.
Per arribar-hi, el model espanyol no és la via i per als autors la referència lògica que cal mirar ve del Nord. Vuit països europeus de dimensions comparables a Catalunya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Països Baixos, Suècia i Suïssa, són dels més avançats del món socialment i econòmicament. De tots ells el nostre país pot extreure lliçons útils per sortir de la difícil situació en què ens trobem.
Com Àustria o Dinamarca no preveu que el camí per acostar-se a aquells models sigui fàcil, perquè parteix d’una anàlisi realista dels problemes més rellevants que el país afronta, des de les pensions fins a l’energia, la seguretat, la salut, la tecnologia... Per cadascun d’ells s’identifiquen els principals reptes i oportunitats de la Catalunya independent.
Com Àustria o Dinamarca és un llibre que difícilment deixarà indiferent les persones interessades pel futur de la nostra societat, siguin o no favorables a la independència. El seu plantejament inclou propostes concretes sobre les quals tots els dirigents i tots els ciutadans de Catalunya ens haurem de pronunciar.

Sobre els autors
Modest Guinjoan Ferré és doctor en Economia per la UAB, director de l’Observatori de la pime, soci-director de la consultora Barcelona Economia,  exdirector del CIDEM i del BMC, autor de nombrosos llibres sobre gestió empresarial i desenvolupament territorial, i expert en petita i mitjana empresa. És també articulista d’opinió a les seccions d’economia dels diaris El Punt Avui i La Vanguardia.
Xavier Cuadras Morató és doctor en Economia per la University of York, professor d’economia de la UPF i director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF). Ha dirigit projectes de recerca sobre temes diversos: economia de la salut, macroeconomia i teoria monetària i economia espanyola i catalana. Ha publicat nombrosos articles en revistes acadèmiques internacionals. L’any 2009 va publicarCompetitividad y la evolución del saldo por cuenta corriente, que va obtenir el Premio de Investigación del Consejo Económico y Social.
Miquel Puig Raposo és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona. Va ser professor de teoria econòmica en aquesta universitat; va ocupar diversos càrrecs a la Generalitat en els anys 90, entre els quals director general d’Indústria i comissionat per a la Societat de la Informació; va ser director general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; ha estat directiu d’empreses multinacionals i ha assessorat fons de capital de risc. Col·labora regularment a l’ARA.

PIMEC - Sra. Esther Coch - Tel.: 93 496 45 00 -  trobades@pimec.org