8.9.13

Denunciar el feixisme i la banalització del feixisme

M'alegra i molt que l'eurodiputat Tremosa hagi denunciat davant la Comissió Europea un exdiputat que havia banalitzat el nazisme. La transició espanyola, exemplar en algun aspecte, ha comportat que el nazisme no hagi estat condemnat, que el partit governant no hagi condemnat el règim dictatorial anterior, que ara apareguin amb tota normalitat simbologies feixistes tant en camps de futbol com en joventuts polítiques, i que permanent es banalitzi el mot feixista i nazi, fent-lo servir per a adjectivar qualsevol cosa amb la que no s'està d'acord, i especialment en aquests darrers mesos per a qualificar el sobiranisme català.

Igualment, cal seguir denunciant aquells partits que no solament tenen la simbologia, alguns personatges i alguns valors sinó que tenen un programa i unes accions deliberadament xenòfobes. La PxC de Vic, per exemple, disposa dun servei d'assessorament jurídic obert només "als de casa", i l'Ajuntament té previst denunciar aquest servei a la Fiscalia Antidiscriminació.

Afortunadament, la Comissió Europea ja ha començat a mostrar la seva preocupació per aquests fets. I serà bo que vagin reben la informació i les pertinents alertes i denúncies, per tal que puguin exercir la pressió necessària a l'estat espanyol.

Tremosa denuncia l'exdiputat José Domingo davant la CE L'eurodiputat de CiU acusa l'exdirigent de C's de "comparar professors catalans amb el nazisme"



L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha denunciat davant la Comissió Europea l'exdiputat de Ciutadans, José Domingo, per "comparar els professors catalans amb el nazisme" en un article d'opinió publicat el passat dia 4.

Tremosa ha instat a la CE a "prendre mesures contra Espanya davant la seva inacció davant les greus i preocupants comparacions entre professors catalans i sistemes polítics, que van en contra dels valors democràtics fundacionals de la UE".

Segons ha assenyalat Tremosa, el president d'Impulso Ciudadano va escriure que "'és freqüent que en àmbits nacionalistes es convidi els castellanoparlants a marxar de Catalunya'". També que "'altres, en canvi, pedagogs, logopedes, professors, directors de centre, responsables d'AMPES, gent corrent, es limiten a executar l'ordre que el poder ha dictat: Per una escola de tots, l'escola en català. Ho fan, com Eichmann, sense dubtes, sense consciència d'haver-ho fet mal, sense importar-los les conseqüències de la seva actuació'".

El dirigent de la federació nacionalista ha demanat a la CE que "incoï procediments d'infracció contra Espanya per inacció en la lluita contra la incitació pública i intencionada a la violència i a l'odi contra grups de persones per la seva raça, color, religió o origen nacional o ètnic".

Article relacionat: