31.7.13

Parlem de comerç de proximitat, comerç km 0, comerç a prop nostre


Un any més, la nostra Escola d’Estiu de Comerç ha estat tot un èxit. Aprofito per donar les gràcies a tots els que ens vau acompanyar durant les dues jornades, en les quals hem tingut l’honor de comptar amb el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, amb el director general de Comerç, Josep M. Recasens, i amb el president de la CCC, Pere Llorens.

Vam triar el lema “Parlem de comerç de proximitat, comerç km 0, comerç a prop nostre” ja que des de la nostra entitat creiem que s’ha de seguir evolucionant cap a un model que cerca l’equilibri, que crea valor econòmic i social, que sap trobar la diferenciació i la comunió de treball conjunt sota una marca paraigües ideada per la CCC “Botiguers pel país”, que ens ha d’ajudar a transmetre a la societat el “saber fer” del comerç de proximitat.

Esperem que gràcies als dos ponents que vam triar, Mario Sánchez i Josep Maria Canyelles, haguem aconseguit posar el nostre granet de sorra per mostrar tot el que pot fer el comerç, part indissoluble de la societat i que, com a tal, evoluciona i s’adapta als canvis.

Bones vacances i us hi espero l’any que ve.

M. Rosa Eritja
Presidenta de la Federació de Comerç de Lleida (FECOM)


Mario Sánchez: “Que Viris, un nou concepte de comerç de proximitat”
La primera xerrada de l’Escola d’Estiu de Comerç de Lleida 2013 va anar a càrrec del director de l’Àrea d’Expansió d’ActelGrup i enginyer tècnic agrònom, Mario Sánchez. Sota l’enunciat “QueViris, un nou concepte de botiga d’alimentació”, Sánchez va posar com a model aquest establiment per explicar un nou concepte de comerç de proximitat, innovador i amb una clara vocació de lligam amb el client final.
Mario Sánchez, director de l’àrea d’Expansió d’ActelGrup   
    
Josep Maria Canyelles: “L'RSC com una estratègia corporativa en el comerç”
Amb la ponència “Comerç compromès amb el territori”, l’expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions, a més de soci-consultor de Vector 5, Josep Maria Canyelles, va mostrar, durant la segona jornada de l'Escola d'Estiu de Comerç de la FECOM, com l'RSC pot formar part de l’estratègia corporativa de les empreses, en general, i de les dedicades al retail, en particular.
L’expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions, a més de soci-consultor de Vector 5, Josep Maria Canyelles   

Pere Llorens: “tots som botiguers pel país”
El president de la CCC, Pere Llorens, que va participar en la cloenda, va aprofitar per felicitar la presidenta de la FECOM i el seu equip per la bona feina realitzada, un cop més, en l’edició de la jornada. Llorens també va destacar el compromís del comerç de proximitat amb el seu territori i la seva capacitat d’innovació i d'adaptació a les necessitats dels seus clients.
Pere  Llorens, president de la CCC   

Josep M. Recasens dóna suport al comerç de proximitat
El director general de Comerç, Josep M. Recasens, no va voler faltar a la cloenda de la XIV Escola d’Estiu de Comerç. Recasens, que en el seu parlament va mostrar, una vegada més, el suport de la Generalitat envers el comerç de proximitat, va elogiar els esforços que fa el sector en uns moments tan durs per la caiguda del consum. Alhora, el director general de Comerç va valorar molt positivament el fet que la FECOM vertebri, com a entitat empresarial, el comerç del territori, i  va manifestar que jornades com aquesta al Pallars Jussà, ho demostren.
El director general de Comerç, Josep M. Recasens   
    
El binomi del comerç i la indústria agroalimentària
La inauguració de l’edició de l’Escola d’Estiu de Comerç va anar a càrrec de Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Pelegrí va defensar el comerç de proximitat i la potenciació de la indústria agroalimentària, “un binomi al qual cal donar cada cop més valor perquè hi guanyem els clients, el sector, els comerciants i el país”.
Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya