28.7.13

Concentració pel Dret al Sol

Aquest dimecres 31 de juliol s’ha convocat, a les 11h, una concentració a Barcelona, en protesta per la proposta de regulació de l’autoconsum i la pèrdua de drets de la ciutadania amb la nova reforma del sistema elèctric.

L’acte s’ha pensat per cridar l’atenció dels mitjans a través d’una acció cridanera:
Demanar l’ingrés a la presó Model (c/ Entença 155) per voler fer un ús directe de l'electricitat generada amb el sol. Anirem amb kits solars d’autoconsum. Hi haurà qui anirà amb una disfressa de presidiari, altres de blanc o de carrer. Us convidem a participar-hi si voleu  acompanyar la concentració per fer més visible el nostre rebuig.

Adjuntem la nota de premsa que s’ha enviat als mitjans perquè en tinguin coneixement.




ACCIÓ CIUTADANA CONTRA LA PENALITZACIÓ DE L’ENERGIA SOLAR
I EN DEFENSA DEL DRET A L’ÚS LLIURE DEL SOL

Dia: 31 de juliol
Hora: 11 h.
Lloc: Davant de la presó Model de Barcelona, Entença 155
Convoquen: Eurosolar, Fundació Terra, Intiam Ruai, Som Energia, Ecologistes en Acció, Tanquem les Nuclears.

Davant l’anunci de la imminent publicació d’un Real Decreto per regular la producció elèctrica que tipifica l'autoconsum domèstic amb energia solar fotovoltaica com una infracció greu que pot ser multada fins amb 30 milions d’euros, diferents entitats que defensen el Dret de la ciutadania a aprofitar les energies renovables per lluitar contra el canvi climàtic, han  decidit declarar-se 'culpables' de fer servir l’energia fotovoltaica de forma que permeti estalviar la generació d'electricitat bruta feta amb combustibles fòssils i nuclears. Per això, demanaran l’ingrés a la presó model de forma preventiva dels seus representants així com dels seus kits de generació i us directe de l'electricitat generada amb el Sol.

La penalització de l'autoconsum per a tots aquells ciutadanes i ciutadans  que vulguin produir i utilitzar la seva pròpia energia és un atac directa al Drets humans i a la democràcia energètica, doncs impedeix que qualsevol persona pugui contribuir a la reducció d’emissions per evitar el canvi climàtic.

La nova regulació que prepara el Govern espanyol vol impedir que la ciutadania pugui exercir el dret a l’ús lliure del sol de forma que no només no s’alteri la qualitat de la xarxa elèctrica sinó que a més n’estalviï costos a la societat ja que s’evita que s'hagin d'importar combustibles fòssils, s'hagi de generar electricitat bruta, s'hagi de transportar i distribuir fins als llocs on se’n fa l’ús final. 

Les entitats convocants a través dels seus representants legals denuncien aquesta situació que vulnera clarament la legislació europea d’implantació de les renovables i de les polítiques de lluita contra el canvi climàtic. L’autonomia energètica ciutadana és un dret inalienable que no és pot penalitzar com pretén fer el Govern espanyol per protegir els interessos de l’oligopoli energètic que està escanyant a tots els sectors de l’economia espanyola a més dels usuaris domèstics.