9.5.13

UOCmeet Internet of Things [16/05/13]

El proper 16 de maig a les 19 convoquem a l’Auditori Mobile World Centre Espacio Movistar (c/Fontanella 2, Plaça Catalunya cantonada Portal de l’Àngel) una nova trobada de UOCmeet per debatre sobre Internet of Things, un concepte que consisteix en que tots els objectes estiguin connectats entre sí i a internet per tal d’obtenir i enviar dades de forma constant.

En els últims anys, el nombre d’usuaris de Smartphones no ha deixat de créixer. Aquesta expansió dels dispositius intel·ligents permet desenvolupar un concepte nascut a finals dels 90 a l’Institut de Tecnologia de Massachusetts, l’Internet of Things (internet de les coses), però no ha estat fins a l’última dècada que ha pres rellevància. Es tracta d’una revolució en les relacions entre els objectes i les persones, o inclús entre els objectes entre sí, gràcies a la interconnexió que es produeix entre ells i amb la xarxa, gestionant dades en temps real.

Els sistemes d’obtenció de dades (sensors, radiofreqüència…) s’uneixen a la tecnologia GPS i a la connexió a internet del dispositiu. Gràcies al sistema RFIG (sigles de identificació per radiofreqüència), només cal integrar un xip de pocs mil·límetres a qualsevol objecte de casa, la feina o la ciutat per a poder processar i transmetre informació constantment. En la actualitat hi ha 4000 milions de persones i uns 1400 milions d’objectes d’ús quotidià connectats a la xarxa. Es calcula que al 2020, entre 22.000 I 50.000 milions de dispositius es connectaran a Internet per a proporcionar serveis i aplicacions intel·ligents.
Internet of Things
Imatge via NKonnect
Pensar que aquesta tecnologia està reservada només per a l’ús de les grans empreses és un gran error. L’Internet of Things és molt present en el nostre dia a dia. El trobem, per exemple, a moltes aplicacions que monitoritzen la nostra activitat i ens informen de coses en temps real: recollida de dades durant la sessió de running, localització de mascotes per codi QR…

Ignasi VilajosanaPer debatre sobre el tema, a UOCMeet comptarem amb la presència de: Ignasi Vilajosana, CEO de Worldsensing, una empresa que s’ha centrat en el desenvolupament de sensors sense fils de molt baix consum que permeten monitoritzar tot tipus de variables, exportar les dades obtingudes al núvol i facilitar la vida dels habitants de la ciutat, com per exemple l’aplicació per trobar les places d’aparcament lliures de la ciutat.

Esperem trobar-vos a tots en aquest quart UOCmeet del 2013!

LLOC
Mobile World Capital
c/Fontanella 2

http://meet.blogs.uoc.edu/2013/04/24/uocmeet_internet_of_things/