30.5.13

I Premis de Turisme Responsable de Catalunya

logo_coloursEls I Premis de Turisme Responsable de Catalunya s'organitzen en el marc de la 7a Conferència de Turisme Responsable i tenen com a objectiu reconèixer i distingir les bones pràctiques de la indústria turística catalana.

Aquests premis guardonen els esforços de les empreses turístiques i hoteleres que treballen per reduir els impactes negatius de la seva activitat augmentant els seus beneficis, no només per a l’empresa, sinó també per a la comunitat local, el medi ambient i els turistes.

Es lliuraran premis en 8 categories:

1. Millor allotjament petit
Atorgat a un hotel, alberg, càmping, etc. de capacitat menor de 24 llits que demostra el que un petit negoci pot aconseguir al exercir les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local.
2. Millor allotjament gran
Atorgat a un allotjament amb capacitat major o igual a 24 llits, que demostra l’impacte positiu que un negoci pot tenir en la destinació quan exerceix les seves responsabilitats amb el medi ambient i la comunitat local.
3. Millor contribució a l’economia local
Atorgat a una organització turística que actua en benefici del desenvolupament de l’economia local i la millora del benestar de la població del destí.
4. Millor proveïdor de turisme accessible i inclusiu
Atorgat a una organització que realitza esforços excepcionals per garantir una experiència accessible per a tothom, independentment de la discapacitat o l’origen social.
5. Millor proveïdor de excursions responsables
Atorgat a un proveïdor d’excursió que educa e inspira als viatgers a través de l’enfocament responsable dels seus productes; inclou el coneixement dels problemes dels llocs visitats i transmet com ser un viatger responsable.
6. Millor gestió del patrimoni cultural a través del turisme
Atorgat a una destinació de turisme, un patrimoni de la humanitat, un grup, una iniciativa o una atracció que empra el turisme per protegir eficaçment i promoure el patrimoni cultural.
7. Millor gestió del patrimoni natural i la protecció del medi ambient a través del turisme
Atorgat a una organització, una iniciativa o un àrea natural que empra el turisme en benefici de la vida silvestre i / o conservació de l’hàbitat (marí, de muntanya, etc.).
8. Millor iniciativa en el turisme responsable
Atorgat a una organització de recent creació o iniciativa que aplica un enfocament innovador a l’empresa de viatges i el turisme i conseqüentment també realitza una contribució positiva a la vida, el patrimoni cultural local i / o el medi ambient.

El mecanisme dels premis s’estableix a través de les nominacions d’aquestes empreses responsables per part dels viatgers i la indústria, i estan obertes a tothom que hi vulgui participar. Per nominar una empresa, només cal enviar un correu electrònic a rtd7awards@gmail.com amb el nom i el contacte de la companyia (e-mail, telèfon i nom de la persona de contacte), persona que nomina, contacte de la persona que nomina, categoria i el motiu de la nominació.

L’acte dels lliurament dels I Premis de Turisme Responsable de Catalunya se celebrarà divendres 4 d’octubre a la Torre Agbar (Barcelona).

I Premis de Turisme Responsable de Catalunya


Creuers pel Mediterrani, viatges d’esquí i d’aventura, caps de setmana a cases rurals, excursions a peu, vacances a la platja … totes aquestes formes de turisme i moltes d’altres poden ser més responsables. La responsabilitat és exercida en la mesura en què es gestionin les activitats turístiques per reduir els seus impactes negatius i augmentar els seus beneficis, no només per a l’empresa, sinó també per a la comunitat local, el medi ambient i els turistes. És precisament aquest esforç per fer una diferència en la destinació, que els I Premis de Turisme Responsable de Catalunya busquen reconèixer i distingir.

Com es nomina?
 Confiem en el criteri dels viatgers i la indústria per nominar aquelles empreses catalanes que presenten bones pràctiques en les temàtiques dels premis. Les nominacions estan obertes per a qualsevol persona que desitgi participar.
Per a nominar cal enviar un e-mail a rtd7awards@gmail.com Amb la informació següent:
  • Nom de la companyia
  • Contacte de la companyia (e-mail, telèfon i nom de la persona de contacte)
  • Categoria de nominació
  • El motiu de la nominació
  • Contacte de la persona que nomina (nom, detalls de contacte)
No s’acceptaran nominacions amb dades incompletes. Les nominacions es tancaran el 15 de juny de 2013.

Quin és el procés?
Els investigadors de l’Observatori de Turisme Responsable de TSI-Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull) juntament amb els membres de l’ICRT Barcelona & Catalunya seleccionaran 10 finalistes per categoria. Aquests finalistes rebran un qüestionari sobre responsabilitat social amb el que posteriorment seran avaluats pel jurat dels premis.

El jurat:
  • Dr. Harold Goodwin, ICRETH, Leeds Metropolitan University
  • Sr. Jordi Ficapal, Observatori de Turisme Responsable, TSI – Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull)
  • Sr. José Luís Iriberri, SJ: Conceller TSI – Turisme Sant Ignasi (Universitat Ramon Llull)
  • Dr. Robin Barden: ICRT Barcelona & Catalunya
  • Sra. Blanca Cros: ICRT Barcelona & Catalunya
  • Dr. Joan Morales de Descobrir Catalunya
  • Representant de l’esponsor dels premis
Amb el suport de:
LogoDescobrir_awardsShare Barcelona logo_premis28_06 manual acualogy