7.4.13

Bigas Luna, mort aquesta setmana, va dirigir els espots de KH Lloreda

Aquesta setmana ha mort víctima d'una llarga malaltia el director català Joan Josep Bigas i Luna, autor de nombroses pel·lícules. 

La figura del director de cinema tenia una estreta vinculació amb l'empresa KH Lloreda, coneguda pels seus compromisos d'RSE, arran de la realització d'una sensual trilogia publicitària. El director de cinema va dirigir el 2011 una campanya publicitària de KH-7 en forma de trilogia.
 

Bigas Luna va dirigir una atrevida campanya publicitària per KH-7 de gran repercussió pel seu erotisme d'alt voltatge. Es va tractar d'una petita pel·lícula dividida en tres anuncis de 20 segons, en què una sensual parella compartia protagonisme amb els productes KH-7 Quitagrasas i vitro Escuma.

El mateix autor explica l'experiència en aquest vídeo on mostra la satisfacció per una realització on s'aposta per la sensualitat, i per la ironia. Defineix KH Lloreda com una empresa atrevida, agosarada, i que classifica com una empresa del segle XXI, que en primer lloc volen passar-s'ho bé, i després guanyar diners. Vegeu l'entrevista a Bigas Luna per a KH7:


La trilogia d'anuncis:






Si mireu o recordeu els vídeos de KH Lloreda, veureu que aquesta empresa feien anuncis on NO parlaven del compromís ambiental i l'ecoetiqueta perquè la clientela no hauria entès que un producte tan efectiu pogués ser ecològic, o al revés, que un producte ecològic pogués ser tan efectiu, cosa que els hauria perjudicat, tal com havien detectat en les proves amb hard users.

Anys després sí que van fer una tanda d'anuncis on apareixien valors ambientals, però va resultar que no tenien cap efecte en la clientela, ni d'adquisició de nous clients ni de fidelització. De manera que van optar per campanyes que focalitzessin altres atributs, com els que van encarregar a Bigas Luna...

No volem tancar aquesta reflexió sense recordar que l'anunci no està renyit amb l'art i la cultura. Ja abans d'encarregar l'espot a un director de cinema van encarregar un altre espot a una companyia d'espectacle. Aquí teniu el making off de l'espot amb la Fura dels Baus