6.12.12

Espanya té el mateix nivell de corrupció que Botswana



Segons el rànquing de Transparència Internacional del 2012 sobre corrupció i transparència en el sector públic, Espanya està al mateix nivell de Botswana

L’organització Transparència Internacional va presentar ahir dimecres a Berlín l'Índex de Percepció de la Corrupció que estableix una escala de l’u a cent, per classificar països segons la percepció del grau de corrupció en el sector públic. A més puntuació més transparència i menys corrupció. Dels 176 països que ha analitzat l'OTI, Espanya està al nivell de Botswana i se situa en el lloc 30 de la llista amb 65 punts. Portugal ocupa el lloc 33, Irlanda el 25, Itàlia el lloc 72 i Grècia el 94. Els països amb menys corrupció són Dinamarca, Finlàndia i Nova Zelanda, que obtenen 90 punts dels cent possibles.

L’índex es basa en enquestes i avaluacions dutes a terme per diferents institucions de prestigi i és l’indicador de corrupció més utilitzat al món. L'informe de TI presentat avui diu que "entre els països que van obtenir resultats no satisfactoris en l'Índex de Percepció de la Corrupció 2012 es s'inclouen aquelles nacions de l'eurozona que s'han vist afectades de forma més greu per la crisi econòmica i financera", i adverteix a la Unió Europea que "ha d'abordar els riscos de corrupció en el sector públic per poder superar la crisi financera".

Font: Directe.cat