25.11.12

Traves diverses causen que milers de catalans residents a l'estranger no puguin votar #25N


Només un 10% dels catalans residents a l'estranger podran votar aquest 25N. Retards en la tramesa de paperetes, traves als consolats, i dificultats de tota mena faran que en les eleccions més importants de la nostra història milers de catalans no puguin exercir un dret bàsic. En aquest vídeo catalans d'arreu del món afectats per aquesta problemàtica et demanen que no et quedis a casa aquest diumenge. Et demanen #votapermi.

Denúncia interposada per impedir votar a 150 mil catalans a l'estranger. Membres de la plataforma "Catalunya diu prou" interposen una denúncia per les dificultats que tenen els catalans per votar des de l'estranger. Molts catalans han denunciat les traves i dificultats amb les quals s'estan trobant per poder votar en aquestes eleccions. Per això, membres de Catalunya Diu Prou han presentat denúncia al jutjat de guàrdia contra aquestes dificultats. Una gran part d’aquests catalans no podran exercir el seu dret a votar en unes eleccions tan importants per al nostre país com seran les del 25-N, quelcom que és encara més sospitós perquè segons totes les enquestes el vot d’aquests catalans de l’exterior és d’una forma majoritària sobiranista.

Un total de 150.346 electors catalans que resideixen a l'estranger no podran votar en les eleccions catalanes del 25N, segons dades de la FIEC, i només 16.271 electors amb dret a vot han pogut superar el primer tràmit de l'anomenat 'vot pregat' (més conegut com a “voto rogado”). Els països on s’han detectat més problemes per a exercir el dret a vot són els E.U.A, Canadà, Austràlia, Canadà, Mèxic, Xina, Bolívia i Xile.

Andreu Veà, president de la Internet Society, és un dels catalans residents als Estats Units que avui no podrà exercir el vot. Fa uns dies ho denunciava així:

Acabo de denunciar esta situación que afecta de una manera tan masiva en esta ocasión a todos los ciudadanos de Catalunya que estan fuera, a las máximas autoridades catalanas así como a los responsables electorales. Me han proporcionado un vídeo que han hecho los que NO pueden votar. Y precisamente destaco que el presidente americano ha sido electo hace dos semanas gracias a que los votantes “overseas y militares” han utilizado tecnologia Catalana… no es absurdo que los ciudadanos catalanes sigamos teniendo que depender de una superlativa y caduca administración que se basa en unos “correos y telégrafos” en los que hace más de una década que ya nadie (empresas) confían.

¿Desde cuando los ciudadanos expatriados somos ciudadanos de segunda? Bien lo parece.

Os remito el correo que he elaborado hace unos minutos precisamente para denunciar esta terrible situación.

-------------------------------------------------
La responsable del Casal Català a San Francisco (CA) em fa a mans aquesta interessant pàgina de tots els que no podem votar per les ditxoses trabes administratives de tota mena.
És totalment incoherent que mentre els nordamericans (punters tecnològicament) fora del seu territori han emprat tecnologia Catalana per a escollir al seu president fa un parell de setmanes, els catalans emprin “tecnologia” del segle XVII ? per a no poder fer-ho…

Crec que és molt important que conegueu aquesta situació, ademès de mirar aquest vídeo d’un minut amb testimonis reals que s’han coordinat (millor que l’administració), per a denunciar-ho explícitament.

Video: “Vota per mi”   http://www.youtube.com/watch?v=rp1A7YJird8&feature=youtu.be    [1:28] un minut i mig per a donar la volta al mon…



Sincerament crec que això al segle XXI és inaudit i em sento trist, molt trist d’haver-vos de compartir aquesta situació.