30.11.12

Espectacle del Grup de Teatre Social de Femarec amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat

DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT – TEATRE SOCIAL PROFESSIONAL

El Teatre Victòria estrena un any més el nou espectacle del Grup de Teatre Social de Femarec ‘I ara!!’

30 de novembre de 2012 – Barcelona. El Teatre Victòria de Barcelona acollirà un any més l’estrena del nou espectacle del Grup de Teatre Social de Femarec, anomenat I ara!!, que suposa la 16a funció per a aquesta companyia d’arts escèniques formada íntegrament per actors i actrius professionals amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental, els qui s’encarreguen també de l’atrezzo i el vestuari.

L’estrena de la nova obra serà el proper 4 de desembre a les 21:00 h., justament un mes després de l’última representació al Teatre Auditori de Sant Cugat amb El discret encant de la gàbia, la seva darrera obra amb la qual van omplir el Victòria amb més de 1.200 persones ara fa un any. En aquesta ocasió, I ara!! serà un espectacle molt implicat amb el públic, un mirall on veure’ns reflectits i reflectides i on projectar-nos, esdevenint igual de protagonistes que els actors i actrius damunt l’escenari.

Aquest any, juntament amb la invitació per assistir a l’estrena, s’ha obert un canal de donacions voluntàries al projecte, per petites que siguin, i que es pot realitzar a través del seu web i de la pàgina de micromecenatge elmeugradesorra.org. Aquesta novetat és deguda a que Femarec no ha volgut renunciar al Teatre Social tot i la reducció d’ajudes que ha hagut per part d’entitats tant públiques com privades al tercer sector social, invertint els mateixos esforços i dedicació de cada any. Una eina pedagògica i de cohesió social que busca aquest any la implicació del públic per sostenir-ho.

Una altra novetat de l’estrena d’I ara!! serà l’organització d’un photocall allà al Teatre Victòria. Per allà passaran els nostres ambaixadors i les nostres ambaixadores, cares molt conegudes de casa nostra (actors i actrius, presentadors i presentadores, artistes, esportistes...); els membres del patronat; els actors i actrius de l’espectacle, i les cares més reconegudes de Femarec.

Sinopsi

Ahir vaig anar al teatre, vaig comprar les meves localitats, vaig seguir a l’amable acomodador que em va indicar on m’havia de col·locar i vaig esperar pacientment a que comencés l’espectacle tot fent giravoltar entre els dits el fulletó de mà que em van donar a l’entrar. Finalment, els missatges de rigor per apagar els mòbil, sala fosca i, de cop, no sé perquè, vaig posar-me a pensar en què faria si sabés que en qualsevol moment la persona que tinc al davant pogués copsar el meu pensament. Miraria de no pensar en allò que sé que no he de pensar o pensaria en allò que vull que l’altre pensi que penso; o no pensaria en res, com sempre; o pensaria en quelcom ben transcendent i gran; o potser en les musaranyes...?

I ara!! “Ves quins pensaments de tenir ara que comença l’obra!”, vaig pensar.

El que sí que és cert és que després de veure I ara!! m’ho pensaré dues vegades abans de pensar que allò que penso només és dins del meu pensament.

Fes-me cas, pensa-hi.


Implica’t:

Per assistir a l’estrena escriu a teatre@femarec.cat o bé truca directament al 93 303 65 00.
Per col·laborar amb una donació al projecte: web
Per patrocinar-se com empresa al photocall de l’estrena: web


Grup de Teatre Social de Femarec

El Teatre Social de Femarec, iniciat el 1997, compta amb la direcció artística a càrrec de l’actriu Glòria Rognoni i està conformat per treballadors/es del CET de Femarec amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental. Ells i elles són artistes professionals que s’ocupen des de la confecció i creació de vestuari, escenografia i atrezzo, fins la interpretació damunt l’escenari, amb 15 obres teatrals estrenades.


L’entitat

Femarec SCCL és una entitat d’Acció Social que lluita, des de fa més de 20 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, actuant en els àmbits d’orientació sociolaboral, anàlisi de la millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia, Centre Especial de Treball, activitats culturals i de lleure, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.