30.11.12

Espectacle del Grup de Teatre Social de Femarec amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat

DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT – TEATRE SOCIAL PROFESSIONAL

El Teatre Victòria estrena un any més el nou espectacle del Grup de Teatre Social de Femarec ‘I ara!!’

30 de novembre de 2012 – Barcelona. El Teatre Victòria de Barcelona acollirà un any més l’estrena del nou espectacle del Grup de Teatre Social de Femarec, anomenat I ara!!, que suposa la 16a funció per a aquesta companyia d’arts escèniques formada íntegrament per actors i actrius professionals amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental, els qui s’encarreguen també de l’atrezzo i el vestuari.

L’estrena de la nova obra serà el proper 4 de desembre a les 21:00 h., justament un mes després de l’última representació al Teatre Auditori de Sant Cugat amb El discret encant de la gàbia, la seva darrera obra amb la qual van omplir el Victòria amb més de 1.200 persones ara fa un any. En aquesta ocasió, I ara!! serà un espectacle molt implicat amb el públic, un mirall on veure’ns reflectits i reflectides i on projectar-nos, esdevenint igual de protagonistes que els actors i actrius damunt l’escenari.

Aquest any, juntament amb la invitació per assistir a l’estrena, s’ha obert un canal de donacions voluntàries al projecte, per petites que siguin, i que es pot realitzar a través del seu web i de la pàgina de micromecenatge elmeugradesorra.org. Aquesta novetat és deguda a que Femarec no ha volgut renunciar al Teatre Social tot i la reducció d’ajudes que ha hagut per part d’entitats tant públiques com privades al tercer sector social, invertint els mateixos esforços i dedicació de cada any. Una eina pedagògica i de cohesió social que busca aquest any la implicació del públic per sostenir-ho.

Una altra novetat de l’estrena d’I ara!! serà l’organització d’un photocall allà al Teatre Victòria. Per allà passaran els nostres ambaixadors i les nostres ambaixadores, cares molt conegudes de casa nostra (actors i actrius, presentadors i presentadores, artistes, esportistes...); els membres del patronat; els actors i actrius de l’espectacle, i les cares més reconegudes de Femarec.

Sinopsi

Ahir vaig anar al teatre, vaig comprar les meves localitats, vaig seguir a l’amable acomodador que em va indicar on m’havia de col·locar i vaig esperar pacientment a que comencés l’espectacle tot fent giravoltar entre els dits el fulletó de mà que em van donar a l’entrar. Finalment, els missatges de rigor per apagar els mòbil, sala fosca i, de cop, no sé perquè, vaig posar-me a pensar en què faria si sabés que en qualsevol moment la persona que tinc al davant pogués copsar el meu pensament. Miraria de no pensar en allò que sé que no he de pensar o pensaria en allò que vull que l’altre pensi que penso; o no pensaria en res, com sempre; o pensaria en quelcom ben transcendent i gran; o potser en les musaranyes...?

I ara!! “Ves quins pensaments de tenir ara que comença l’obra!”, vaig pensar.

El que sí que és cert és que després de veure I ara!! m’ho pensaré dues vegades abans de pensar que allò que penso només és dins del meu pensament.

Fes-me cas, pensa-hi.


Implica’t:

Per assistir a l’estrena escriu a teatre@femarec.cat o bé truca directament al 93 303 65 00.
Per col·laborar amb una donació al projecte: web
Per patrocinar-se com empresa al photocall de l’estrena: web


Grup de Teatre Social de Femarec

El Teatre Social de Femarec, iniciat el 1997, compta amb la direcció artística a càrrec de l’actriu Glòria Rognoni i està conformat per treballadors/es del CET de Femarec amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental. Ells i elles són artistes professionals que s’ocupen des de la confecció i creació de vestuari, escenografia i atrezzo, fins la interpretació damunt l’escenari, amb 15 obres teatrals estrenades.


L’entitat

Femarec SCCL és una entitat d’Acció Social que lluita, des de fa més de 20 anys, per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió, actuant en els àmbits d’orientació sociolaboral, anàlisi de la millora de l’ocupabilitat, atenció psicològica i assistencial, formació ocupacional, formació continuada a professionals, Centre de Dia, Centre Especial de Treball, activitats culturals i de lleure, prelaboral i projectes socials i d’intercanvi d’experiències.

Neix el ‘Business With Social Value’: "Propostes de negoci amb valor social on tothom guanya”

Se celebrarà el 13 de desembre al Palau de Congressos de Catalunya

"Propostes de negoci amb valor social on tothom guanya”, així neix el ‘Business With Social Value’

·     Un total de 37 empreses socials participaran en aquest esdeveniment que té com a objectiu potenciar les seves relacions comercials amb les empreses mercantils, demostrant així que és un sector pro actiu que pretén rebaixar el grau de dependència a les subvencions de l'Administració Pública

·     150 professionals de més de 40 àmbits d'activitat, que representen a més de 5.500 treballadors amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, oferiran una cartera comercial de 200 productes

"L'actual context econòmic està canviant la realitat del nostre dia a dia i per això volem protegir més el treball de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb la col·laboració de la societat civil”, assenyala Mª José Pujol, membre del comitè organitzador del BWSV. Per aquest motiu 37 empreses socials, organitzacions sense ànim de lucre, participaran en el Business With Social Value’ (BWSV): el primer esdeveniment que pretén potenciar les relacions comercials entre empreses mercantils i socials. “El BWSV està dirigit a aquells executius i empreses que, fent el mateix i sense gastar més diners, volen contribuir a un món millor”, afegeix.
Més de 150 professionals de 37 empreses socials de més de 40 àmbits d'activitat, que representen a més de 5.500 treballadors amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, “vendran” una cartera comercial de 200 productes el proper 13 de desembre en el Palau de Congressos de Catalunya.

El BWSV esdevé així en un innovador punt de trobada en el qual les empreses socials, organitzacions sense ànim de lucre objectiu de les quals és la creació de llocs de treball de persones amb discapacitat intel·lectual, podran establir noves relacions comercials amb més 150 empreses. “Volem demostrar que som un sector pro actiu enfront la crisi. Per aquest motiu, un grup d'entitats que aportem valor social afegit en els nostres negocis participem en aquest esdeveniment per mirar de rebaixar el grau de dependència de les subvencions de l'Administració Pública”, comenta Pujol.

Una gran majoria de les empreses socials que participen en el BWSV té com a clients a importants companyies. "Totes les empreses socials que estem al BWSV ja hem demostrat que som competitius en els nostres sectors i que importants companyies confien en nosaltres. Però les circumstàncies han canviat, necessitem augmentar la nostra visibilitat com a sector”, assegura Pujol.

“Business With Social Value”, una via més per al compliment de la LISMI

El BWSV és també un espai de trobada per a aquelles companyies mercantils que vulguin ampliar la seva cartera per al compliment de la LISMI mitjançant mesures alternatives, com la compra de serveis o productes a un Centre Especial d'Ocupació.
“Els centres especials d'ocupació tenen com a objectiu integrar en les seves plantilles més d'un 70% de persones amb discapacitat. Això ha de realitzar-se d'una manera sostenible mantenint l'equilibri econòmic i maximitzant el benefici social”, comenta Mª José Pujol, qui recorda que “aquelles empreses de més de 50 treballadors que no compleixen la LISMI perquè no tenen en la seva plantilla un 2% d'empleats amb discapacitat, tenen la possibilitat de fer-ho comprant productes o serveis a aquests centres”.
El ‘Business With Social Value’ està dissenyat amb tres tipus d'activitats: els "speech", conferències curtes amb l'objectiu de parlar de les últimes tendències en temes empresarials i socials; el "face to face" reunions de negoci pre-agendades i el 10x3, activitats encaminades a generar noves idees i coneixement mutu empresarial.
El dia s'iniciarà amb intervencions sobre negocis i valor social a càrrec de Juan José López Burniol, prestigiós notari; Nuria Chinchilla, professora i directora del Centre Internacional Treball i Família del IESE Business School (Universitat de Navarra); Tom Kennedy, emprenedor especialitzat en processos de negoci aplicats a la distribució global; i de Daniel Levine, director executiu de l'Institut de noves tendències de Nova York.
El BWSV compta amb el suport de personalitats com Isidre Fainé, president de La Caixa; Joan Gaspart, president del grup HUSA; Pedro Fontana, president d'Areas o Pau Relat, conseller delegat de Mat Holding, a més del suport d'executius d'empreses com Palau de Congressos de Catalunya, Cobega, Roca&Junyent, AGBAR, SABA, Mútua Intercomarcal o Nike, entre unes altres.

La marca ‘Business With Social Value’

La iniciativa ‘Business With Social Value’ inclou a més la idea de promoure de forma continuada aquestes bones pràctiques comercials i de negocis amb valor social. “No hi ha dubte que dotar de visibilitat a les companyies socialment compromeses en aquest tema les distingeix, afavorint la seva imatge i ens ajuda a crear una tendència”, comenta Pujol.

“Per això hem creat un logotip potent en contingut i imatge per identificar-nos. La seva utilització anirà supeditada al compromís i a la promoció de les transaccions mercantils que donin lloc a la compra de béns, productes i serveis, així com en totes aquelles operacions de mercat que aportin directa o indirectament un valor social afegit quant a la inclusió de les persones amb discapacitat”, afegeix.

Per poder utilitzar  el logotip BWSV, és necessari que les empreses compleixin amb algun dels diferents nivells de compromís:

-       Nivell 1. No discriminar negativament en les operacions mercantils de la nostra companyia a organitzacions i empreses amb valor social, que treballin per a la inserció laboral de persones amb discapacitat.

-       Nivell 2. Tractar en estricta igualtat de condicions qualsevol operació o oferta comercial presentades per una empresa o organització amb valor social que treballi per la inserció laboral de persones amb discapacitat..

-       Nivell 3. Fomentar, sempre que sigui possible, la concurrència de com a mínim una oferta presentada per organitzacions i empreses amb valor social que treballin per a la inserció laboral de persones amb discapacitat, entre les propostes presentades per a la realització de transaccions mercantils dins les operacions normals de la nostra organització. Aquestes ofertes han de ser tractades amb la més rigorosa igualtat segons criteris exclusivament empresarials, és a dir, sense prejutjar una oferta per procedir d’una empresa amb valor social.

-       Nivell 4. Practicar la discriminació positiva de les entitats i empreses amb valor social, oferint-los, en el procés negociador de les condicions d’un contracte, una segona oportunitat perquè igualin, si és possible, les ofertes presentades en condicions més favorables per altres empreses.

-       Nivel 5. Excloure com a proveïdores a totes aquelles companyies mercantils o entitats que discriminin negativament en les seves operacions mercantils a les entitats i empreses amb valor social que treballen per a la inserció laboral de persones amb discapacitat.


Empreses de més de 40 àmbits d’activitat

En Business With Social Value estarán presents 150 professionals de 37 empreses socials de més de 40 àmbits d’activitat:


1-Alimentació
2-Arts gràfiques
3-Envasaments
4-Botigues i quioscos
5-Cartutxos de tòner ecològics
6-Fabricació de mobiliari urbà y disseny
7-Hostelería, restauració, oci i turisme
8-Vigilancia de pàrquings
9-Recollida i gestió de residus
10-Restauració de mobles
11-Perfumeria y cosmètica
12-Pintures per a ús escolar y manualitats
13-Packaging editorial
14-Neteja
15-Serveis de pintura i senyalització viària
16-Ambientadors
17-Mailings
18-Lloguer de vehicles
19-Repartiment a domicili i distribució
20-Vivers
21-Teixidors
22-Muntatge de bicicletes




23-Muntatge amb taulers i empostissats
24-Alvèols reutilitzables per a plantes
25-Disseny de logotips, pàgines web i fulletons
26-Bugaderia
27-Bustiada
28-Caterings i/o serveis d’esdeveniments
29-Cortines, estors i mosquiteres
30-Enclavaments laborals
31-Teixists artesanals i espelmes
32-Fabricació de termoconformats
33-Fabricació de palets
34-Fusta serrada
35-Carpinteria d’alumini
36-Gestió i mantenimient d’espais naturals i d’exteriors
37-Gestió, custòdia i destrucció de documents
38-Jardineria i esbrossats
39-Lloguer de sales
40-Manipulació a temperatura controlada
41-Manipulats i serveis industrials
42-Manteniment i reformes
43-Merchandasing, lots de Nadal, regals d’empresa

Programa del BWSV

9.00 hores. Benvinguda a les autoritats. Presència de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de Joan Gaspart, president del grup HUSA, Isidre Fainé, president de La Caixa, Pedro Fontana, president d'Areas i Pau Relat, conseller delegat de Mat Holding.

9.30 hores. Com funciona Business with Social Value? Una sessió introductòria a càrrec de Kika Sauquet per explicar la programació del dia.

9.40 hores. Per què prioritzar els negocis amb valor social? Una conferència a càrrec de Juan José López Burniol, prestigiós advocat i de Nuria Chinchilla, doctora del IESE.

10.15 hores. Coffee.

11.00 hores. Sessions 10x3 per donar a conèixer els negocis, les propostes, idees, intercanvi de targetes i aspectes destacables de cadascuna d'elles en tres minuts. Cadascun té dos minuts per comunicar els seus reptes i els participants disposaran de tres minuts per aportar idees i buscar solucions.

12.00 hores. Face to Face, entrevistes de 10 minuts concertades prèviament per Internet entre les empreses socials i mercantils amb l'objectiu de concretar les oportunitats de negoci.

14.00 hores. Dinar en taules de 10 persones amb animació per establir noves relacions.

15.30 hores. Are you trendy? Conferència a càrrec de Daniel Levine

16.45 hores. 10x3 El cercle dels reptes. En taules de deu persones, els participants proposen solucions ràpides als reptes que proposa l'animador.  2º intercanvi de targetes.

17.00 hores. Face to face, entrevistes de 10 minuts amb cita concertada per internet.

18.30 hores. Cloenda de l’acte que comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya.


www.businesswithsocialvalue.org
Catàleg Business With Social ValueVeure programa complet

29.11.12

I Premi Barcelona a l'Empresa innovadora en conciliació i temps

Ens complau fer-vos difusió de la convocatòria del I PREMI BARCELONA A L’EMPRESA INNOVADORA EN CONCILIACIÓ I TEMPS.

Es tracta d’un premi convocat per l’Ajuntament de Barcelona que té per objectiu reconèixer, promoure i divulgar la tasca d’aquelles empreses compromeses en millorar la gestió del temps per aconseguir la conciliació entre la vida laboral, familiar i personal.

Poden participar-hi totes les persones jurídiques de qualsevol activitat o sector que tinguin la seu a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Com que volem animar-vos a presentar-vos-hi, us adjuntem les bases específiques del premi així com la butlleta d’inscripció.

El termini acaba el 21 de desembre i si teniu qualsevol dubte podeu adreçar-vos al següent correu electrònic: laboratorideltemps@bcn.cat

26.11.12

Presentació del Col·lectiu Wilson


  • He subscrit el Manifest del Col·lectiu Wilson
El Col·lectiu Wilson està format per sis acadèmics catalans dels àmbits de l’economia i de la ciència política que, preocupats per la deriva que ha adoptat el debat en curs sobre la possible autodeterminació de Catalunya, hem decidit unir esforços per contribuir que els ciutadans de Catalunya tinguin l’oportunitat de decidir el seu futur lliurement, sense por ni amenaces, i amb la millor informació possible.

Pol Antràs (Doctor pel MIT) Catedràtic de Harvard University
Carles Boix (Doctor per Harvard University) Catedràtic de Princeton University
Jordi Galí (Doctor pel MIT) Investigador Sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional
Gerard Padró i Miquel (Doctor pel MIT) Catedràtic de la London School of Economics
Xavier Sala i Martín (Doctor per Harvard University) Catedràtic de Columbia University
Jaume Ventura (Doctor per Harvard University) Investigador Sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional

El Col·lectiu Wilson és políticament plural: els seus membres tenim opinions diferents pel que fa al funcionament de l'economia o sobre els criteris que han d'estructurar les normes de convivència política i social. Tanmateix, hem assolit un consens al voltant dels següents catorze punts.

Els Catorze Punts del Col·lectiu Wilson

El Col·lectiu Wilson pren el nom i s’inspira en el president nord-americà i premi Nobel de la Pau Woodrow Wilson (1856-1924), qui va proclamar: “[...] Cal respectar les aspiracions nacionals; avui en dia els pobles només poden ser dominats i governats amb el seu consentiment. L'autodeterminació no és una expressió qualsevol. És un principi imperatiu de l'acció política que, a partir d'ara, cap estadista pot arriscar-se a ignorar. [...]” El respecte a l’exercici de l’autodeterminació va ser recollit a la Carta Fundacional de les Nacions Unides i ha estat reafirmat en diverses ocasions pel Tribunal Internacional de Justícia. Entenem que contribuir a la seva defensa i a la seva articulació pacífica i racional és una tasca irrenunciable en aquests moments.

Els membres del Col·lectiu Wilson hem decidit posar els nostres coneixements al servei dels ciutadans de Catalunya per analitzar i contrastar els treballs, els estudis i les afirmacions que es presentin a partir d’ara, i difondre la nostra opinió a la nostra pàgina web (www.wilson.cat) i al nostre compte de Twitter (@col_wilson). El Col·lectiu Wilson no accepta ajuts, subvencions ni patrocinis de cap institució, pública o privada.

Quin món volem? (per Marta Ribera)

Quin món volem? Amb aquest títol s’ha dut a terme una jornada commemorativa pel 50é aniversari d’ANUE, l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya. [podeu veure programa a Jornada ANUE: Quin món volem?]

Actualment no ens és del tot grat reconèixer que aquesta associació té denominació d’espanyola, tanmateix cal destacar que, per una banda, es tracta de l’única associació que tot i ser considerada de caràcter estatal té la seu a Barcelona, la qual cosa ha provocat un cert rebuig per part de la capital espanyola ens moltes ocasions, i malgrat tot, l’associació ha lluitat per no moure la seu i per continuar fent la tasca que li pertoca, i no sempre ha estat fàcil. I d’altra banda, no hem d’oblidar la conjuntura política d’Espanya quan es va formar aquesta associació ara fa 50 anys.

Si ara podem dir que és meritori continuar existint, en aquell moment era fins i tot arriscat. Fou una comesa de valents endegar un projecte d’aquestes característiques, una associació que va néixer per defensar la llibertat, la pau i els drets humans. Per tot plegat, aprofitem aquest 50è aniversari per a felicitar tant els fundadors, que amb una dictadura galopant no es van arronsar i van emprendre un camí no mancat d’entrebancs, com tots els que durant aquests anys hi han treballat i han fet possible d’arribar a aquest 50è aniversari amb una reputada trajectòria.

Actualment la conjuntura política és una altra, però tanmateix la crisi que ens envolta fa tan necessària com fa 50 anys l’existència d’associacions com l’ANUE. Aquesta crisi, però, a més de mostrar la cara més lletja d’aquesta societat del benestar que ens semblava indestructible, també ha tret a la llum valors humans que crèiem desapareguts. Que davant grans injustícies socials com ara els desnonaments de persones que per causes totalment alienes a la seva voluntat no han pogut fer front al pagament d’una hipoteca s’hagi articulat un moviment social capaç de fer fer un pas enrere als tots poderosos és una gran victòria dels valors, és David contra Goliat del s. XXI, i és quelcom que ens fa pensar que la crisi ha tocat molts sectors, però els valors no.

Hi ha un nou món en construcció que aporta solucions concretes, però ens incomoda, perquè potser ens sentim còmplices o potser perquè estem segrestats pel vell món. En qualsevol cas, els que fonamenten el seu discurs en què tot va malament, no volen canviar. I en calen molts, de canvis, per a construir aquest nou món. S’han de crear ponts de coneixement, entre ciència i filosofia, entre psicologia i espiritualitat... entre les àrees de coneixement hi ha d’haver sinergies per evolucionar conjuntament. S’ha de potenciar el valor d'allò col·lectiu, i fomentar el voluntariat amb veu i força, amb més participació de la societat civil, han de formar part implicada de la societat de la democràcia.

Estem redefinint estructures i la societat civil ha de participar-hi de manera plena. Hi ha d’haver transparència en totes les entitats governamentals, tot el terreny que es guanya en aquest sentit és en detriment de la corrupció. Però sobretot hem de recuperar el discurs optimista i renovar valors que ens enforteixin en una societat en transformació. Els valors són una necessitat antropològica de l’esser humà.

La declaració del mil·leni és un dels instruments més recents a nivell internacional que ha intentat reformular valors de la societat contemporània. La llibertat, la igualtat, la solidaritat, la tolerància, el respecte a la natura, i la responsabilitat comuna. Podria ser un repte de futur que tan la política com les institucions donessin resposta al que demana la societat actual adaptant aquest valors a la seva estratègia de gestió, adaptant els valors universals als valors socials.

Marta Ribera i Rios
Responsabilitat Global





 

Acte commemoratiu del Xè aniversari i lliurament dels IX Premis ACCID I VII Premis ACCID-ÒMNIUM

  • Al matí he participat a l'acte dels 10 anys de l'ACCID i a la tarda a la preparació del proper Congrés de l'ACCID
L'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) va celebrar el passat 26 de novembre un acte commemoratiu del seu desè aniversari (2002-2012). En la primera part de l’acte van intervenir Ferran Termes i Oriol Amat, president i vicepresident de l’ACCID, així com Joan B. Casas en representació dels col·legis professionals que formen part de la Junta Directiva. ACCID va ser promoguda pels Col·legis d’Economistes, Censors Jurats de Comptes i Titulats Mercantils i Empresarials de Catalunya. Posteriorment, es van afegir el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local i el Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya.

Els ponents van coincidir en destacar que des de la seva creació l’ACCID ha aconseguit reunir més de 10.000 socis numeraris i 240 entitats i empreses que son sòcies protectores, i ha desenvolupat un important treball de divulgació en el camp de la comptabilitat i la direcció, amb més de 90 llibres publicats i un gran número de conferències, jornades i congressos organitzats.

En la segona part de l’acte es va realitzar l’entrega de la novena edició dels Premis ACCID que reconeixien els professionals i empreses que destaquen per la seva labor en el camp de la comptabilitat a Catalunya. Els premiats van ser: Vicente Ripoll, premi a la excel·lència acadèmica; Lluís Mata, premi a la trajectòria professional “in memoriam”; la Universitat Oberta de Catalunya, premi a les bones pràctiques en informació financera; i Daniel Salrach, Guillem Roig, Marc Chamarro, Albert González i Albert Morgades, premi al millor cas pràctic.

També es va realitzar l’entrega de la sèptima edició dels Premis ACCID-ÒMNIUM que reconeixen els professionals i empreses que destaquen per la potenciació de l’ús del català en l’àmbit acadèmic i empresarial. Els premiats van ser l’empresa Embotits Salgot, premi a la potenciació de l’ús del català en l’àmbit empresarial, i Mª. Àngels Farreras, premi a la potenciació de l’ús del català en l’àmbit acadèmic.

Al final de l’acte, es va servir un lunch a tots els assistents a l’acte, i es va entregar un llibre memòria dels 10 anys de vida de l’Associació.

Se celebra la primera reunió infomativa del V Congrés ACCID


El passat dilluns dia 26 de novembre es va celebrar a la seu de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la primera reunió informativa del V Congrés ACCID.

A la reunió van assistir els membres del Comitè Organitzador i Científic, així com els coordinadors de les comissions de treball ACCID. Els representants van ser: Santiago Alcover (UIC), Fina Alemany (UPF), Juan B. Álvarez (PWC), Josep M. Canyelles (Responsabilitat Global), Miquel Carrió (EFM), Mª Àngels Farreras (UdG), Albert Fernández (IESE), Joan Mª. Gimeno (PIMEC), Laura González (DATEV), Jordi Martí (ACP), Lourdes Melero (APTTC), Miquel Miró ( Miguel Torres), Pilar Morera (UdG), Ulrich Müller (ICV), Diego Prior (UAB), Enric Rius (CECOT), Eduard Ribes (UIC), Josep Ribó (COGAC), Josep Sabaté (E&Y), Joaquim Rabaseda (UdG), Joan Ramón Sagalés (CSITAL), Mª Victòria Sánchez (URV), Alejandro Serra (ICV), Enric Serradell (UOC), Josep Torres (EUNCET), Guillermo Vidal (Cuatrecasas).

Durant la reunió es va presentar la proposta de programa del Congrés i es va obrir un torn de suggeriments i propostes de temes d’interès que es podrien tractar en aquesta nova edició. Igualment es va presentar el dossier de patrocinis per tal de difondre a diverses entitats col·laboradores.


Nota: Josep Maria Canyelles és coordinador de la Comissió d'RS de l'ACCID



Piulades enviades al twitter:
Parlant sobre continguts Congrés Comptabilitat ACCID: empreses, experts i acadèmics demanen q s'abordi viabilitat econ de nou estat català
A la Universitat Internacional de Catalunya, organitzant el 5è Congrés Català de Comptabilitat i Direcció de l'ACCID (6-7 juny 2013)
Ara... Aquesta sigla de l'ACCID cadascú la diu com vol! Plana/aguda, ks/kth/s/th... 8 variants + la sorprenent athith! 'aksít' sisplau!
Mai havia sentit un espanyol pronunciant ACCID: "athith", com si fos AZIZ en castellà. Si no fos pel context no l'hauria entès pas! Aksít!
Acte commemoratiu X aniversari , lliurament IX Premis ACCID i VII Premis ACCID-ÒMNIUM. Oriol Amat fa història

25.11.12

Infinitloop, un embolcall reutilitzable

L'Infinitloop, un embolcall reutilitzable i una comunitat de persones unides per un comsum sostenible, conscient i transformador, ha sortit al "Divendres" de TV3.

Si voleu conèixer què fem i saber més sobre l'Infinitloop, mireu el programa "Negocis d'èxit a Catalunya", amb Pau Garcia-Milà, a partir del minut 3:42 (5 min.).
Un sistema integral 2.0 per a regals intel·ligents:
  • separadorEmbolcall reutilitzable
  • separadorUna aplicació que et permet conèixer la vida, trajectòria i beneficis de l'infinitloop que ha passat per les teves mans
  • separadorUna comunitat de persones unides per un comsum sostenible, conscient i transformador

Com funciona l'infinitLoop?

L'infinitLoop es regala amb el regal, i afegeix valor al teu obsequi (si te'l quedes, es trenca la cadena). Quan et regalen un infinitLoop, pots descobrir la seva vida anterior a través de la seva etiqueta amb un 'smartphone' equipat d'un lector QR, o entrant manualmente les dades a la web infinitloop.

  • Registra la teva posició i descobreix per on ha passat el teu infinitloop

  • Reutilitza'l i regala'l perquè segueixi circulant i creant comunitat

  • Si encara ni te n'ha arribat cap, sigues el primer. El pots comprar o fabricar-te'l tu mateix.

  • Si l'has de rentar, posa'l a la rentadora! (Si té etiqueta desenfundable, no t'oblidis de treure l'etiqueta abans i la tornes a posar quan estigui net.

Qui promou InfinitLoop?

Tarpuna Cooperativa promou el projecte infinitloop per donar oportunitats a persones en risc d’exclusió social amb una iniciativa sostenible. Ens hem associat amb entitats amb gran experiència en el món de la inclusió social per desenvolupar aquest projecte.

Miquel Roca parlarà sobre "El nou escenari de la responsabilitat social"

Dilluns 3 de desembre de 2012 tindrà lloc el proper Sopar Col·loqui de l'acidH.

En aquesta ocasió, la xerrada serà a càrrec del Sr. Miquel Roca i Junyent, llicenciat en Dret, Professor de la Universitat Pompeu Fabra i Doctor Honoris Causa per les universitats d'Educació a Distància, de Lleó i de Girona. Portarà per títol El nou escenari de la responsabilitat social.

L'acte s'emmarca en el cicle de sopars-col·loqui que aquesta entitat social ve desenvolupant des de fa un any. El curs passat van tractar sobre el futur del país i en el curs actual tracten sobre la responsabilitat social. La conferència d'obertura d'aquest contingut va ser el 22 d'octubre passat a càrrec de Josep Maria Canyelles, amb el títol "Empreses compromeses amb la societat"


L'horari serà de 20:30h a 23:00h i l'acte consistirà en un sopar, amb posterior col·loqui, ofert pel servei de càtering de l'acidH (Shuup Catering), per l'aportació econòmica de 25 €.

Cal reservar plaça als telèfons: 93.457.38.52 - 93.219.36.51  o al mail comunicacio@acidh.org o bé realitzar l'ingrés indicant les dades personals al compte:

Banc Sabadell 0081-7011- 19- 0001792582.

L’aforament és limitat, prevaldrà l’ordre d’inscripció.

Nota: Josep Maria Canyelles forma part del patronat de la Fundació acidH

Traves diverses causen que milers de catalans residents a l'estranger no puguin votar #25N


Només un 10% dels catalans residents a l'estranger podran votar aquest 25N. Retards en la tramesa de paperetes, traves als consolats, i dificultats de tota mena faran que en les eleccions més importants de la nostra història milers de catalans no puguin exercir un dret bàsic. En aquest vídeo catalans d'arreu del món afectats per aquesta problemàtica et demanen que no et quedis a casa aquest diumenge. Et demanen #votapermi.

Denúncia interposada per impedir votar a 150 mil catalans a l'estranger. Membres de la plataforma "Catalunya diu prou" interposen una denúncia per les dificultats que tenen els catalans per votar des de l'estranger. Molts catalans han denunciat les traves i dificultats amb les quals s'estan trobant per poder votar en aquestes eleccions. Per això, membres de Catalunya Diu Prou han presentat denúncia al jutjat de guàrdia contra aquestes dificultats. Una gran part d’aquests catalans no podran exercir el seu dret a votar en unes eleccions tan importants per al nostre país com seran les del 25-N, quelcom que és encara més sospitós perquè segons totes les enquestes el vot d’aquests catalans de l’exterior és d’una forma majoritària sobiranista.

Un total de 150.346 electors catalans que resideixen a l'estranger no podran votar en les eleccions catalanes del 25N, segons dades de la FIEC, i només 16.271 electors amb dret a vot han pogut superar el primer tràmit de l'anomenat 'vot pregat' (més conegut com a “voto rogado”). Els països on s’han detectat més problemes per a exercir el dret a vot són els E.U.A, Canadà, Austràlia, Canadà, Mèxic, Xina, Bolívia i Xile.

Andreu Veà, president de la Internet Society, és un dels catalans residents als Estats Units que avui no podrà exercir el vot. Fa uns dies ho denunciava així:

Acabo de denunciar esta situación que afecta de una manera tan masiva en esta ocasión a todos los ciudadanos de Catalunya que estan fuera, a las máximas autoridades catalanas así como a los responsables electorales. Me han proporcionado un vídeo que han hecho los que NO pueden votar. Y precisamente destaco que el presidente americano ha sido electo hace dos semanas gracias a que los votantes “overseas y militares” han utilizado tecnologia Catalana… no es absurdo que los ciudadanos catalanes sigamos teniendo que depender de una superlativa y caduca administración que se basa en unos “correos y telégrafos” en los que hace más de una década que ya nadie (empresas) confían.

¿Desde cuando los ciudadanos expatriados somos ciudadanos de segunda? Bien lo parece.

Os remito el correo que he elaborado hace unos minutos precisamente para denunciar esta terrible situación.

-------------------------------------------------
La responsable del Casal Català a San Francisco (CA) em fa a mans aquesta interessant pàgina de tots els que no podem votar per les ditxoses trabes administratives de tota mena.
És totalment incoherent que mentre els nordamericans (punters tecnològicament) fora del seu territori han emprat tecnologia Catalana per a escollir al seu president fa un parell de setmanes, els catalans emprin “tecnologia” del segle XVII ? per a no poder fer-ho…

Crec que és molt important que conegueu aquesta situació, ademès de mirar aquest vídeo d’un minut amb testimonis reals que s’han coordinat (millor que l’administració), per a denunciar-ho explícitament.

Video: “Vota per mi”   http://www.youtube.com/watch?v=rp1A7YJird8&feature=youtu.be    [1:28] un minut i mig per a donar la volta al mon…



Sincerament crec que això al segle XXI és inaudit i em sento trist, molt trist d’haver-vos de compartir aquesta situació.




Project Ray: Qualcomm diseña un teléfono móvil / celular para ciegos

Los niños también pueden llevar solos el cochecito...por ahora es la adaptación del cochecito hecho por un padre ingeniero... !!

La empresa fabricante de móviles acaba de diseñar un nuevo tipo de celular para ciegos al que llama Project Ray (en donde Ray asumo lo obtuvieron del nombre del artista estadounidense Ray Charles, aunque Qualcomm no hace mención al respecto).

El celular, desarrollado en Israel y actualmente siendo probado por 100 personas en esa nación, fue desarrollado encima de la plataforma Android, y soportará no solo llamadas, sino además mensajes de texto, lectura de libros electrónicos (o de todo lo que aparezca en pantalla), navegación espacial, y poseerá hasta reconocimiento de objetos a través de la cámara para informarle a la persona con una voz sintética lo que está frente a la cámara.

La navegación será con gestos de los dedos en la pantalla, junto con respuestas auditivas y de vibración por parte del celular.

Todavía no se sabe la disponibilidad general del dispositivo, pero dado que ya tantas personas lo están probando, podríamos especular que quizás salga al mercado el próximo año 2013..

http://www.project-ray.com/
http://www.qualcomm.com/media/releases/2012/10/22/qualcomm-and-project-ray-announce-development-eye-free-mobile-device-facil

Nota: agradecemos este contenido a David Ferré Gutiérrez

Las escuelas flotantes de Bangladesh con paneles solares

El proyecto empezó en 2002, ha llegado a 70, 000 niños y acaba de ganar el premio 2012 WISE (world innovation summit for education) ¿no creéis que 12 años son demasiado tiempo para premiar logros de este estilo?

El hecho de que algunas ONG estén llevando alta tecnología a zonas del tercer mundo está dando lugar a alguna que otra paradoja. Un ejemplo son estas escuelas flotantes instaladas en barcos dotados de paneles solares. ¿Conoces algo así en el primer mundo? Seguramente no.

Los barcos-escuela en cuestión se encuentran en Bangladesh, un país que suele estar azotado por los monzones, fuertes vientos que en ocasiones provocan inundaciones en algunas zonas.

La cuestión es que cuando se produce alguna de estas inundaciones los niños tienen que dejar de ir a clase durante varios días, así que la solución pasa por estos curiosos barcos.

En la parte superior de las embarcaciones se encuentran instalados paneles solares que producen energía eléctrica durante todo el día. Esta energía se utiliza para cargar las baterías de lámparas dotadas de bombillas de bajo consumo.

Cuando acaba el horario escolar los niños utilizan estas lámparas para poder estudiar por la tarde-noche sin que sus familias tengan que gastar en electricidad. También las utilizan como forma de iluminar la vivienda y poder trabajar en sus casas consiguiendo algo de dinero extra para sus familias.

Es curioso como las nuevas tecnologías pueden ayudar a personas que viven en zonas tan deprimidas social y económicamente, pero también es curioso comprobar cómo en estos lugares acaban aprovechando este tipo de inventos de forma tan eficiente.

http://www.designboom.com/technology/solar-powered-floating-schools-bangladesh/

Nota: agradecemos este contenido a David Ferré Gutiérrez

24.11.12

Gran revuelo en el sector de las eléctricas

Autor: dry

Parece que el programa del pasado domingo de "Salvados" (recordad, en la Sexta a las 21:30) ha causado un gran revuelo en el sector de las eléctricas. Y es que por primera vez un periodista se ha atrevido a denunciar lo que todos sabemos po r experiencia: la situación de oligopolio, la falta de transparencia, la complicidad con los políticos y sus beneficios exagerados a cuenta de nuestros bolsillos.

Estos gigantes no sólo tienen en su nómina a ex ministros y ex presidentes (¿como pago de favores?),
también engordan a un buen número de periodistas para que defiendan con la pluma sus intereses.
Y además, debido a la situación de crisis de los medios de comunicación, utilizan el arma de la inversión en publicidad para garantizar que siempre tendrán tratamientos favorables.

Lo de Jordi Évole los ha descolocado. Por primera vez un periodista quijotesco se atreve a arremeter contra los colosales molinos. ¡Y con un 12% de audiencia! Porque no les importaría si lo siguiesen cuatro gatos, pero eran varios millones los que estaban viendo el programa.

Esto ha provocado una airada protesta (o amenaza) del oligopolio, que se ha dirigido a Manuel Lara, presidente del Grupo Planeta (que controla Antena 3 y la Sexta) para exigirle un espacio en el que poder lavar su imagen.

Me temo que la temeridad de Jordi Évole, el periodista más valiente que tenemos hoy en España, puede costarle el programa.

Por favor, no os lo perdáis el próximo domingo. Hay que darle un 15% de audiencia para que, si Lara cede a la presión de los ladrones del oligopolio y retira el programa, que no se diga que fue por falta de seguidores. Es necesario proteger a los que dan la cara por todos.

Desde dry queremos remarcar lo tremendamente valiente que es Jordi évole al atacar la corrupción y monopolios de este país, sabemos perfectamente que el periodismo esta lleno de mercenarios que no merecen el nombre de periodista.

Por eso consideramos fundamental que todos apoyemos la labor de JORDI.

Aqui podéis ver el polémico programa:

http://www.lasexta.com/videos/salvados/2012-noviembre-18-2012111600028.html


Europa no puede permitirse la tolerancia de España con el fascismo

La existencia de la Fundación Nacional Francisco Franco destinada a ensalzar la dictadura franquista supone un reto para una Europa que quiere hacer de la democracia el eje central de sus valores.

Si a veces se pone en duda que en las instituciones europeas exista una verdadera democracia por la distancia entre las fórmulas de toma de decisiones y la ciudadanía, la existencia de grupos fascistas que algunos estados encubren y subvencionan supone una afrenta absoluta en la que las instituciones comunitarias deberían tomar cartas.

Sería impensable que en Alemania existiera y además se subvencionara una fundación para ensalzar a Hitler. O que, como pasa habitualmente en algunos estadios, aparezcan banderas nazis. Esta pervivencia tolerada y fomentada tiene como consecuencia que se haya normalizado incluso entre personas de orden una aceptación de maneras antidemocráticas de solucionar los conflictos. El ejemplo más visual puede ser el del vicepresidente del Parlamento Europeo, el popular Vidal-Quadras, alentando la intervención militar contra Catalunya si esta decide democrática y pacíficamente votar sobre su futuro. O los gritos de "Viva Franco" en un acto del PP en l'Hospitalet de Llobregat, ante los que los líderes 'populares' mostraron pasividad si no aceptación. O incluso el acto grotesco de que el guardia civil golpista, Tejero, se haya permitido de pedir el encarcelamiento del presidente de Catalunya por sus intenciones absolutamente democráticas para que el pueblo pueda decidir sobre su futuro.

Ver noticia en la Vanguardia:

Un edificio público acogerá la celebración de un homenaje al dictador Franco
El acto tendrá lugar en el Palacio de Congresos de Madrid, propiedad de Turespaña, donde ahora trabaja la expresidenta de la Comunidad, Esperanza Aguirre

Política | 22/11/2012 - 15:59h

Cartel de la Fundación Nacional Francisco Franco para el homenaje al dictador en el Palacio de Congresos de Madrid LV

Barcelona (Redacción).- La Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF)  tiene previsto celebrar el próximo domingo, 2 de diciembre, un acto de homenaje a los 120 años del nacimiento del dictador en el Palacio de Congresos de Madrid.

Este inmueble, propiedad de Turespaña, el instituto de turismo español que a su vez depende del Ministerio de Industria y lugar en el que actualmente trabaja la antigua presidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre, ha dado su beneplácito a la celebración del acto de la FNFF que tiene como título "120 años después. Francisco Franco. ¡Presente!".

En la web de la FNFF se explica que la celebración del homenaje al dictador empezará a las 13 horas del domingo y que los asistentes deberán abonar 30 euros por la comida que se ofrecerá.

Por su parte, el coordinador general de IU, Cayo Lara, ha reclamado al Gobierno que prohíba un homenaje a Franco en el Palacio de Congresos de Madrid. Cayo Lara, que ha registrado esta mañana una pregunta parlamentaria al Gobierno sobre este asunto, argumenta que el Palacio de Congresos y Exposiciones es un "centro público" y que, por tanto, la celebración allí de ese homenaje "atenta contra la Ley de Memoria Histórica y contra la memoria democrática de España".

Fuentes de IU vinculan además este homenaje con la expresidenta de la Comunidad de Madrid, Esperanza Aguirre, dado que el palacio del paseo de la Castellana es propiedad de Turespaña, organismo adscrito al Ministerio de Industria, Turismo y Comercio en el que trabaja Aguirre desde su dimisión.

Cayo Lara sostiene en su iniciativa que el acto convocado bajo el lema "120 años después. Francisco Franco ¡presente!" constituye un ensalzamiento de la dictadura franquista y pregunta al Ejecutivo de Mariano Rajoy si "tiene previsto prohibirlo".

PD: El Grupo Husa, adjudicataria del servicio de catering del Palacio de Congresos y Exposiciones de Madrid ha suspendido el acto previsto para el próximo 2 de diciembre que conmemoraba el 120 aniversario del nacimiento del dictador Franco, que fue contratado por un particular, ante la alarma causada. En un comunicado, el grupo hotelero --que preside Joan Gaspart-- explicó que la reserva de dicho evento se realizó a través de la red comercial del grupo, que gestiona este servicio a través de su división Prats Fatjó, con un cliente particular, a quién ya ha notificado la decisión de suspender el acto "sin más consecuencias" renunciando a sus derechos de negocio.

PD2: La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) celebrarà finalment el seu acte homenatge pel 120è aniversari del naixement del dictador aquest diumenge en un restaurant d'El Pardo i no en un hotel HUSA del cèntric carrer de Princesa de Madrid, segons ha confirmat a la seva web la Fundació. El Fòrum per la Memòria de la Comunitat de Madrid ha mostrat la seva satisfacció per la notícia, "una victòria en la lluita contra la impunitat del franquisme i de la societat civil davant del feixisme que representa la Fundació Francisco Franco". En aquest sentit, el president del Fòrum per la Memòria de la Comunitat de Madrid, Miguel Muga, ha agraït el seu suport a les 72.519 firmes en contra, "demòcrates que han firmat per evitar que se celebrés l'acte d'exaltació a Franco".

PD2: La Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) celebrará finalmente su acto homenaje por el 120º aniversario del nacimiento del dictador este domingo en un restaurante de El Pardo y no en un hotel HUSA de la céntrica calle de Princesa de Madrid, según ha confirmado en su web la Fundación. El Foro por la Memoria de la Comunidad de Madrid ha mostrado su satisfacción por la noticia, "una victoria en la lucha contra la impunidad del franquismo y de la sociedad civil frente al fascismo que representa la Fundación Francisco Franco".
En ese sentido, el presidente del Foro por la Memoria de la Comunidad de Madrid, Miguel Muga, ha agradecido su apoyo a las 72.519 firmas en contra, "demócratas que han firmado para evitar que se celebrara el acto de exaltación a Franco".