23.9.12

Signat el Pla de Suport al Tercer Sector Social

Cleries i Guiteres es donen la mà de Mas després de la signatura del Pla La Taula d’entitats del Tercer Sector Social i el govern de la Generalitat signen un nou Pla de Suport al Tercer Sector Social. El pla inclou 50 mesures de promoció del tercer sector.
Les mesures que recull el Pla de Suport al Tercer Sector Social estan agrupades en els següents àmbits: millorar la suficiència econòmica, millorar la formació i l’assessorament, millorar el foment i el reconeixement del tercer sector, i simplificar i facilitar la relació amb l’administració. Tots aquests objectius es tradueixen en mesures i compromisos adoptats per sector i també pel govern de la Generalitat.

L’acord s’ha signat aquest dilluns en un acte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat entre el president de la Generalitat, Artur Mas i la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras. També hi ha estat present el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries i altres càrrecs de tots els departaments de la Generalitat. També hi han assistit persones importants del món del tercer sector i les entitats socials.

Aquest és el segon Pla de Suport al Tercer Sector Social del Govern català, puix que l’anterior executiu va impulsar un primer Pla per al període 2008-2010. El Pla recull 50 mesures que no suposen cap despesa addicional per als pressupostos de la Generalitat, d’acord amb un requisit pactat prèviament per les dues parts, però que igualment suposaran un avenç important per a l’enfortiment del Tercer Sector Social català.

De fet, el Pla es posarà en marxa en un moment d’increment alarmant de les necessitats socials i de les situacions de vulnerabilitat, i també d’augment de les dificultats de les entitats socials per donar-hi resposta a causa dels problemes pressupostaris i de tresoreria de les Administracions i de la restricció del crèdit bancari.


El conjunt de mesures d’aquest nou Pla s’han agrupat en quatre àmbits:
I. Millora de la suficiència econòmica
II. Formació i assessorament
III. Foment social i reconeixement
III. Simplificació i facilitació de la relació amb l’Administració

I dins d’aquests àmbits, les mesures s’orienten als objectius següents:
  • Accés a finançament
  • Cessió d’espais
  • Professionalització i millora de la qualitat
  • Relacions amb el món empresarial
  • Simplificació de les relacions i dels tràmits amb l’Administració

Consulteu la versió completa del Pla de Suport al Tercer Sector Social de Catalunya
Vídeo de l'acte.
Autor: FCVS-Comunicació
Entitat redactora: FCVS
xarxanet