10.6.12

Un grup de científics adverteix del perill d'un col·lapse imminent de la Terra

L'enigma del nucli de la Terra

Un article de la revista 'Nature' preveu que en un termini de 10 anys l'increment de la població mundial i la transformació de la superfície terrestre ja hauran alterat el 50% del planeta

L'enigma del nucli de la Terra
Un grup de científics, entre el quals diversos investigadors de l'Estat, descriu a la revista 'Nature' els cinc canvis climàtics ocorreguts a la Terra i traça un pla d'emergència per a l'actual situació del planeta, amb mesures que passen per reduir la taxa de creixement de la població i el consum de recursos. La taxa de creixement anual de la població és d'uns 77 milions de persones. Aquest increment de la població ha transformat quasi la meitat (43%) de la superfície terrestre en àrees urbanes i agrícoles.

L'estudi conclou que és bàsic no superar el 50% de transformació del planeta perquè, en aquest cas, no es podrà evitar el col·lapse de la Terra. Els investigadors alerten que si la població continua creixent al ritme actual, les conseqüències es notaran cap al 2025, i els recursos entraran en un moment crític el 2045.

Font. ARA
In EcoWatch: Scientists Predict Imminent Planetary Collapse