9.5.12

La Taula del Tercer Sector fa una crida a participar a la ‘Marató per la pobresa’


La ‘Marató per la pobresa’ permetrà conscienciar més i millor el conjunt de la ciutadania sobre les desigualtats i les injustícies que pateix la nostra societat.

La Taula del Tercer Sector, que representa prop de 4.000 entitats socials del país, va fer públic el passat 27 d’abril una Declaració en la qual expressa el seu suport a la ‘Marató per la pobresa’ organitzada per Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.


Quan falten 3 setmanes per a la celebració de la ‘Marató per la pobresa’, el proper 27 de maig, les entitats socials del país volen expressar el seu suport a la iniciativa ja que permetrà conscienciar més i millor el conjunt de la ciutadania sobre les desigualtats i les injustícies que pateix la nostra societat. Alhora, la Taula del Tercer Sector considera que la ‘Marató per la pobresa’ permetrà fomentar la solidaritat i el compromís ciutadà amb les persones que no disposen de prou ingressos per atendre les seves necessitats bàsiques. L’alt nombre de projectes presentats a la Marató per les ONG socials, més de 235 de 288 entitats socials diferents, demostra també la voluntat del Tercer Sector Social de donar resposta a moltes d’aquestes necessitats.

La Taula del Tercer Sector remarca que la celebració d’un esdeveniment tan gran com la ‘Marató’ no haurà de substituir en cap cas la responsabilitat dels poders públics en la lluita contra la pobresa i les creixents desigualtats que afecten greument la nostra societat. Sinó que es tracta d’un esforç complementari del conjunt de la societat civil catalana, perquè cap govern ni pot ni ha d’afrontar en solitari aquest objectiu, i perquè avui, més que mai, tots hem de donar el millor de nosaltres mateixos per donar-hi resposta: el nostre govern, les entitats socials, les empreses, les institucions, els agents socials, i tota la ciutadania.

La Taula del Tercer Sector fa una crida, doncs, a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a participar en la propera ‘Marató per la Pobresa’, i a sumar-se al combat contra la pobresa i l’exclusió social.

Podeu llegir la Declaració aquí.