26.5.12

Innovacions en sostenibilitat

El avió Solar Impulse s'enlaire amb rumb a Rabat 
(Avió solar, vol nocturn de 6h completat, propera parada, volta al món ...).

http://www.altran.es/innovacion/partners-en-innovacion/altran-y-solar-impulse.html
Aquí comença el veritable camí cap a una aviació més sostenible.


El Solar Impulse, el primer avió de la història que ha realitzat un vol de 26 hores únicament alimentat per l'energia del sol, va enlairar a les 08.20 hora local (20/6 GMT) d'avui de Payerne (sud-oest de Suïssa) amb direcció a Madrid, on farà una escala abans d'arribar a Rabat, el seu destí final.

L'enlairament es va efectuar amb una mica més d'una hora i mitja de retard respecte a l'hora prevista a causa de la intensa boirina, que es va dissipar amb els primers raigs del sol. Madrid serà una escala tècnica i després del seu aterratge, previst a partir de les 00.00 hores GMT de divendres a l'aeroport de Barajas, l'aeronau romandrà en terra per ser sotmesa a diverses revisions tècniques, com a mínim fins dilluns.


La destinació final de l'avió solar és Marroc, on l'equip de Solar Impulse ha estat convidat per participar en una cerimònia que marcarà l'inici de les operacions per a la construcció a la regió de Ouarzazate del que serà la planta termosolar més gran del món, amb una capacitat de 160 megawatts. Abans de l'enlairament i en una comunicació per correu electrònic el pilot del Solar Impulse, André Borschberg, va declarar a Efe el seu entusiasme per "una partida que esperàvem des de feia setmanes". "Els nostres meteoròlegs han trobat el moment oportú i hem decidit a provar la nostra sort. Aquest vol amb destinació final al Marroc és un altre pas endavant, un nou desafiament. Sobrevolar els Pirineus ajudats únicament de l'energia solar és una demostració més de l'increïble potencial d'aquesta tecnologia ", va dir.


Bertrand Piccard, fundador del projecte i que realitzarà el segon trajecte entre Madrid i Rabat, va manifestar per part seva que el Solar Impulse "simbolitza l'esperit pioner i d'exploració necessari per trobar noves solucions i respondre als desafiaments actuals, al marge de vells costums i certeses ". L'avió recorrerà en total 2.500 quilòmetres sense una gota de carburant i amb una emissió zero de diòxid de carboni.


En funció de les previsions del temps i de la direcció dels vents, després de la seva enlairament l'avió travessarà les muntanyes del Jura amb direcció a Pontarlier (França) a una altitud de 3.600 metres.De seguida, l'aparell volarà sobre el Massís Central francès i es dirigirà cap a Tolosa abans de creuar els Pirineus, per al que haurà de ascendir fins als 8.500 metres d'altura i després prendre la direcció de Madrid-Barajas.


Amb 12.000 plaques fotovoltaiques que recobreixen les seves immenses ales, el Solar Impulse té l'envergadura equivalent a la d'un Airbus A340 (63 metres), però un pes (1.600 quilos) equivalent al d'una furgoneta gran, amb una cabina per al pilot en la que amb prou feines hi cap una persona asseguda.


El viatge a Rabat respon a una invitació de l'Agència de l'Energia Solar del Marroc, que planeja la construcció de cinc parcs solars fins a 2020, amb una capacitat total de 2.000 megawatts, que reduirien en 3,7 milions de tones les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. Aquest vol és a més una espècie d'assaig general en el marc dels preparatius per la volta al món que l'avió solar realitzarà previsiblement el 2014.



Fanals intel·ligents amb WiFi reemplacen torres de telefonia i cables a les ciutats

Això pot canviar els models de negoci (i ingressos) a les ciutats... si els fanals "publics" es converteixen en repetidors de telefonia mobil "4G" en un futur seran les operadores les que llogaran i pagaran als municipis per al seu ús... Excel·lent per la liberalització i competència real.

Si mires al voltant quan passeges pels carrers de qualsevol ciutat trobes edificis, arbres, fanals i, de forma més o menys camuflada, cables. Els típics cables de telefonia, Internet / TV per cable, elèctrics, etc. que acaben solcant les façanes d'edificis i, en casos més radicals, fins i tot creuen per l'aire des d'una vorera a una altra.

A Vancouver, Canadà, han posat en marxa un projecte que podries considerar com futurista. Es tracta d'eliminar gran part d'aquests cables urbans i substituir-los per fanals intel·ligents que transmetin informació sense fils.

Es diuen V-Poles i en en fons no es tracta d'altra cosa que d'antenes repetidores que funcionarien de la mateixa manera que les actuals antenes de telefonia mòbil, només que ideades per transmetre senyals WiFi i de telefonia clàssica i mòbil 2G/3G / LTE a més d'oferir llum quan es fa de nit com un fanal normal i corrent.

L'aspecte extern dels fanals intel·ligents sembla algun tipus de construcció de LEGO amb diverses franges de colors, cadascuna d'elles és una petita antena assignada a un servei diferent.

A la part inferior estaria disposat un punt de càrrega per a bateries de cotxes elèctrics que funcionaria per inducció, de nou sense necessitat de connectar cap cable.

Una altra utilitat d'aquest invent és que podria connectar a les persones que viuen en un mateix veïnat repartint informació variada relacionada amb la zona, de forma semblant a un tauler d'nuncis digital al qual tindries accés des de l'ordinador de casa teva connectant-te a una xarxa privada ...



Descobreixen com convertir el nostres alè (CO2) en energia
Gran fita per a assegurar l'eficiència energètica i la sostenibilitat del planeta!

La ciència moderna ha aconseguit idear mètodes que generen energia mitjançant el CO2, però el major problema d'aquests és que el seu subproducte sol ser més quantitat d'aquest gas.


La solució va arribar des de la Universitat de Michigan, on el Professor Yun Hang Hu va idear un procés que, mitjançant una reacció química, engoleix aquest component químic per convertir-lo en energia. Clarament, una solució neta per als nostres problemes energètics.


Parlar de convertir el CO2 que emana dels nostres pulmons no és del tot viable. No obstant, existeix una reacció química que és capaç d'eliminar completament per deixar com a residu un munt d'energia que es pot utilitzar per generar electricitat, moure nostres actuacions o impulsar les nostres indústries netes.


El procés comença en fomentar una reacció generadora de calor entre el CO2 i el nitrit de Liti. El resultat genera un nitrit de carbó amorf com semiconductor del procés i cianamida de Liti.En aplicar calor a aquesta barreja es genera un químic que pot ser convertit en energia. No obstant això, altres mètodes més barats i eficients s'han estat usant per molt de temps, entre altres l'ús de les plantes com a consumidor de Diòxid de Carboni i l'energia nuclear, mateixa que genera recursos il·limitats però la seva inestabilitat resulta perillosa.


En paraules del Professor Hu: "La reacció converteix el CO2 en un material sòlid que no s'eleva cap a la nostra atmosfera". La capacitat de convertir els nostres subproductes en materials que es puguin reutilitzar en lloc de deixar-los contaminar el nostre planeta s'ha convertit en una prioritat per a la comunitat científica.


El temps constreny. D'altra banda, altres mètodes s'han desenvolupat per evitar un altre tipus de contaminació com el generar energia a força de nano-plantes integrades als edificis d'una ciutat o el reemplaçament dels materials PET per plàstics comestibles.


Enginier de Pakistan inventa el generador que s'alimenta d'aigua per a l'electricitat
serà veritat? serà mentida? arribarem algun dia a veure-ho? ... quan el riu sona ... aigua porta ... diuen que aconsegueix 12Kilovatios amb 1 litre d'aigua

Un enginyer mecànic de Pakistan ha aconseguit amb èxit desenvolupar un generador que funciona amb aigua.En lloc de gasolina costosa, el generador produeix electricitat a partir d'aigua. L'enginyer de 31 anys d'edat, Rehan Aziz Farooqi de Swat a la província de Khyber Pakhtunkhwa del Pakistan ha inventat la màquina.


Sorprenentment, l'investigador apassionat ha estat treballant durant més de dues dècades per fer realitat aquest generador d'energia d'alimentació d'aigua. El Generador que funciona amb aigua.El científic ha aconseguit trencar l'hidrogen de l'aigua i utilitzar-la com a combustible per fer funcionar la seva generador.


L'artefacte, d'acord amb l'investigador, és capaç de generar 12 quilowatts d'energia d'un litre d'aigua. Això significa que s'obté l'electricitat necessària per alimentar una casa durant cinc hores a partir d'un litre d'aigua. La màquina, que té les dimensions de 4 x 4 peus, es poden fer econòmicament, l'investigador va dir a més.


Nascut en una família d'enginyers, l'investigador ha estat alimentant el somni de construir un generador d'aigua des dels seus dies d'infància. Bé, gràcies al seu treball feixuc de dues dècades, s'ha adonat que el generador sorprenent que consumeix aigua per produir energia. Per descomptat, si el govern podia fer còpies de seguretat en el punt de vista financer i d'infraestructura, que podria produir una enorme quantitat d'energia del riu Swat.


L'investigador creu que la seva tecnologia serà una resposta adequada per a la crisi energètica que s'acosta. En virtut d'un programa de govern dedicat, en gran mesura aquesta màquina es poden distribuir entre les persones, que es pot accedir a fonts d'aigua prou fluides per afegir a la creixent demanda d'energia del país i la seva gent.


Nota: agraïm aquest contingut a David Ferré Gutiérrez, Eng. Tèc. Telecomunicacions