4.3.12

Rentadores de gel sec (sense aigua ni detergent)

Publicat el Dimarts, febrer 28, 2012 per sunshine

Encara les rentadores més eficients del mercat consumeixen una enorme quantitat d'energia i aigua, especialment amb programes d'aigua calenta. Aquest revolucionari concepte del dissenyador Elie Ahovi podria acabar amb això.

La rentadora Orbit canvia l'aigua i el detergent pel poder netejador del gel sec, a més de ser més silenciosa i ràpida en el rentat.

Consisteix en un anell ple de bateries a través del qual flueix el corrent elèctric. El tambor esfèric, que conté la roba bruta, està fet amb un metall superconductor refredat a molt baixes temperatures amb nitrogen líquid. Com la seva resistència elèctrica és propera a zero, el tambor flota a l'interior de l'anell.

Però és dins el tambor on es produeix el miracle de la ciència. El gel sec, el nom que rep el diòxid de carboni en estat sòlid, se sublima (es converteix directament en gas sense passar abans per l'estat líquid) i es llança a gran pressió sobre la roba bruta. El CO2 reacciona amb la brutícia i el greix eliminant-los de la roba.
 
Com el procés depèn d'una reacció química gairebé instantània, el temps de neteja s'escurça considerablement. L'Orbit requereix una mica de manteniment perquè es pugui eliminar la brutícia aïllada. El sistema que conté el CO2 es tracta d'un circuit tancat, de manera que no cal reemplaçar-lo. Les piles de l'anell s'auto recarreguen per inducció capturant l'energia del gir del tambor.
 
Via :: Treehugger