3.1.12

Música i solidaritat per començar el 2012

Aquest és el vídeo amb què l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona ha felicitat les festes. Es titula "Res ens atura, ballem pels nens", i compta amb la participació de tota la comunitat hospitalària: metges, infermeres, personal del centre, malalts i familiars. El vídeo és a YouTube i per cada persona que el vegi es destinaran 5 cèntims al programa "Hospital amic", que inclou iniciatives com els Pallapupas o l'Aula Hospitalària. Els diners els hi posa el patrocinador, DKV Assegurances, amb la col·laboració de l'Obra Social de La Caixa. El van penjar el 21 de desembre i ja ha tingut més de 115.000 visites.



L'Espai Internet de TV3 també ens ha ofert altres informacions sobre vídeos musicals solidaris. Aquest desembre també hem tingut una gran collita de "lip-dubs" solidaris. Aquest és el de la FAP, la Fundació Privada Àuria, dedicada a la promoció de les persones amb discapacitat de la comarca de l'Anoia. El seu lema és "Tot i que a vegades la vida et pot semblar injusta, viu-la". La cançó és del grup català Filippo Landini, i els protagonistes, els usuaris, professionals i familiars d'aquest centre igualadí.



Per celebrar el Dia Internacional de la Discapacitat, el 3 de desembre, diverses escoles i entitats per a discapacitats de Tarragona van fer aquest "lip-dub". Més de 150 persones van ballar amb la cançó "Todos los días sale el sol", del grup tarragoní Bongo Botrako.

Amb el mateix motiu es va fer aquest altre "lip-dub", en aquest cas a Terrassa. Els protagonistes, els membres de la Taula Local de la Discapacitat de la ciutat vallesana, que aplega totes les entitats del sector. L'han titulat "Aquesta és la nostra ciutat, queda molt per fer", i la cançó és "Crida", de Miquel Abras.

Per celebrar el seu vintè aniversari, l'entitat FEMAREC, que treballa per la inclusió social de col·lectius en risc d'exclusió, també acaba de penjar el seu "lip dub". El protagonitzen persones amb disminució psíquica o trastorn mental sever i l'equip de professionals de l'entitat. El van enregistrar a l'antiga fàbrica DAMM, es titula "20 anys canviant el món" i utilitza la cançó "Crida", en aquest cas del grup Vuit.

I, per acabar, ens acomiadem amb el vídeo musical, que ells anomenen "scene mob", fet per celebrar el quaranta aniversari de l'ECOM, el moviment associatiu integrat per més de 175 organitzacions de persones amb discapacitat física. Els protagonistes recreen escenes de la vida quotidiana amb imaginatius decorats fets per a l'ocasió. La cançó és "Mensajes del agua", de Macaco. El van penjar a YouTube a l'octubre i ja s'acosta a les dues-centes mil visites. Fa pocs dies, a més, van guanyar el Premi Diagonal en el Festival de Lip dubs de l'Associació RAI (Recursos d'Animació Intercultural) per a associacions i projectes no lucratius.

Per cert, si volen saber més coses sobre el fenomen Lip Dub i conèixer d'altres vídeos d'aquest tipus que s'han fet a Catalunya i arreu del món, vegin "Fem un lip dub !", l'Espai Internet que varem dedicar a aquest tema, el mes de març de 2010. (notícia elaborada per Jordi Aguilera i Antonio Novella i penjada a l'Espai Internet de TV3)

1 comentaris:

Kante Luis ha dit...

La canción que amo es genial, pero ¿te gustaría poner la canción como tono de llamada para tu teléfono? Dirección de confianza de Tonosdellamadagratis.net para descargar tonos de llamada.

Hay muchos tonos de llamada calientes en mi sitio web
Descargar Zooted – Becky G mp3 gratis
Descargar Sin Pijama mp3 gratis
Descargar TELÉFONO - Aitana mp3 gratis
Descargar FEFE- 6ix9ine mp3 gratis
Descargar No Ha Podido mp3 gratis
Descargar Tu Y Yo mp3 gratis
Descargue los últimos tonos de llamada para su teléfono y muchas otras categorías de tonos de llamada u otros como tonos de llamada en latín ... y muchos más.