1.1.12

El 2012 és l'any de l'envelliment actiu i de l'energia sostenible

Logotip de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu - 2012
Logotip de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu - 2012




La Comissió Europea ha designat el 2012 l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Les Nacions Unides, en canvi, donen inici a l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom. Dos grans temes per tractar i millorar durant aquest any que tot just comença!
Deixem darrere l'Any Europeu del Voluntariat i donem la benvinguda a l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional. Posar en valor el potencial de les persones grans i fomentar les relacions i l'intercanvi de coneixements entre joves i gent gran són alguns dels objectius que s'ha marcat la Comissió Europea per al 2012.

És un bon moment per reflexionar sobre el fet que els europeus i europees vivim ara més i amb més salut que mai i d'assumir les oportunitats que això representa. També serà l'any per reivindicar que les persones grans tenen molt a dir i que cal que mantinguin un paper actiu a la societat.

Entenent l'energia sostenible com aquella energia que es produeix i s'utilitza de manera que doni suport a llarg termini al desenvolupament humà en l'àmbit social, econòmic i ecològic, Nacions Unides ha decidit que 2012 sigui l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom.

Concienciar sobre la importància d'incrementar l'accés sostenible a l'energia, l'eficiència energètica i l'energia renovable en l'àmbit local, nacional, regional i internacional serà l'objectiu d'aquest any. Les dades no són encoratgedores i, per tant, hi ha molta feina a fer: 1.400 milions de persones al món no tenen accés a l'energia moderna, mentre 3.000 milions depenen de la “biomassa tradicional” i del carbó com les principals fonts d'energia.

Entitat redactora: Associació per a Joves Teb
http://xarxanet.org/internacional/noticies/el-2012-sera-lany-de-lenvelliment-actiu-i-de-lenergia-sostenible