19.1.12

Aixafar la mà intencionadament

L'esport és senzillament esport. Però l'esport de masses transmet valors. Malauradament no sempre positives. Fa uns moments el món sencer -i molts infants- han pogut veure una acció impresentable. Un jugador (Pepe) ha trepitjat la mà d'un altre jugador (Messi) amb tota la mal intenció, intentant-ho en dues ocasions, i davant de l'àrbitre que no ha sancionat l'acció. Com podem explicar educativament als nanos que una acció així, descarada, intencionada, impresentable, no tingui cap conseqüència? Tant de bo que l'entrenador pugui expressar una opinió crítica envers l'acció i recriminar-li al jugador. Malauradament imaginem que això és impossible: si ens atenem al conjunt de la violència que hem vist avui es fa difícil pensar que els jugadors del Reial Madrid no actuïn seguin instruccions precises i intencionades del seu tècnic.

Almenys, la premsa afí a l'equip blanc en aquesta ocasió ha estat implacable criticant el gest. Cal agrair-los-ho. L'esportivitat per sobre de tot:

La notícia al diari MARCA: OTRA VEZ TRISTE PROTAGONISTA
Pepe la armó: primero hizo teatro y luego pisó la mano de Messi
Pepe volvió a ser protagonista negativo en un Clásico. En la primera parte vio la tarjeta amarilla por una dura entrada a Busquets pero en la segunda amplió su repertorio. Simuló una agresión en la cara de Cesc cuando el azulgrana no le llegó a tocar en el rostro y posteriormente pisó a propósito la mano de Messi cuando el argentino se encontraba en el suelo tras una entrada de Callejón.

Pepe stamps On Lionel Messi's hand! (Real Madrid vs Barcelona)




Vegeu la notícia a l'ARA: El diari 'As' explota contra Pepe i Mourinho. Alfredo Relaño, director del rotatiu esportiu i inventor del 'villarato', assegura que "el dit de Mou ha posat en solfa els valors tradicionals" de l'equip blanc


Barcelona | Actualitzada el 20/01/2012

El director del diari esportiu As i inventor del terme villarato, el periodista Alfredo Relaño, ha carregat contra el defensa del Reial Madrid Pepe i l'entrenador blanc, José Mourinho, en un article d'opinió que publica el rotatiu aquest divendres, titulat "El pie de Pepe i el dedo de Mourinho".

Relaño és contundent i assegura que el central portuguès "ha avergonyit altre cop" el madridisme, i es qüestiona si al Reial Madrid hi queda encara "autoritat moral" per a sancionar Pepe. Ell mateix contesta que no li'n queda, després que Mourinho li fiqués el dit a l'ull a Tito Vilanova l'agost passat, "i el club hagi mirat a un altre banda".

El director de l'As encara critica més l'entrenador blanc: "Des que ha arribat, ell i el seu dit han posat en solfa els valors tradicionals del Madrid". Relaño sentencia que, mentre que "el Barça ha corregit les seves coses, el Madrid ha adquirit el vici que el seu rival va abandonar", i subratlla que "Pepe els personalitza a tots".

Finalment, el director del diari espera que el Madrid corregeixi tot això, "encara que tan sols sigui per màrqueting, que tant els preocupa". La imatge del Madrid, afirma, "comença a ser molt dolenta. I convé que hi reflexioni seriosament".