11.11.11

Propers actes / Darrers actes on hem participat

Conferència sobre #RSE y gestión lingüística en Elgoíbar
[ca] Josep Maria Canyelles farà una conferència a Elgoibar (Euskadi) sobreResponsabilitat Social de les Empreses i Llengua. Programa disponible.
[es] Josep Maria Canyelles dará una conferencia en Elgoibar (Euskadi) sobreResponsabilidad Social de las Empresas y Lengua. Programa disponible. El seminario del IMH que trata la gestión lingüística en la empresa cumplirá su sexta edición, y como cada año presentaremos temas nuevos para mostrar a nuestras empresas industriales los beneficios de la gestión lingüística así como productos, servicios y prácticas multilingües.


Jornada "Cooperar per al desenvolupament sostenible al nostre territori". La Fundació ASPRONIS organitza la seva Primera Jornada Tècnica Anual que se tindrà lloc el proper dia 25 de novembre de 10 a 14h al Centre d'Estudis Avançats de Blanes.


Seminari "La Responsabilitat Social de les Empreses en el marc de les Nacions Unides"
28 de novembre de 2011
Cercle d’Economia. C/ Provença 298, Barcelona



FEM EQUIP! Recursos humans per al foment de l’empresa inclusiva | 25.11.2011
Per la cohesió social, cap a la plena ciutadania!
25 de novembre de 2011
de 9 a 13 hores


Treballant pels Territoris Socialment Responsables a les comarques de la Catalunya Central. Ahir vaig estar a Solsona fent una conferència per als alcaldes i regidors de les comarques que participen del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. Es tracta de 54 municipis de zones rurals corresponents a les comarques de la Segarra, Solsonès, Anoia i Bages, amb una superfície total de 2.379,29 km² i una població de 47.077 habitants.

Experts en Tercer Sector aposten per potenciar la necessitat d'ampliar l'avaluació de l'activitat de les entitats socials

Aquest dijous al matí he assistit al CaixaForum Barcelona a la jornada “Avaluació de Programes del Tercer Sector Social: Visió Internacional i Perspectives a Catalunya”,









Treballant per un Territori Socialment Responsable a l'Alt Penedès. Aquest matí (25-10-2011) ens hem reunit a Vilafranca del Penedès amb les empreses i organitzacions del Territori Socialment Responsable de l'Alt Penedès per a fer una sessió de treball. A l'Alt Penedès ja fa anys que es va començar a fomentar la responsabilitat social amb l'objectiu o el rerefons de construir un territori socialment responsable. De la mà de la Fundació ProPenedès,




Jornada "Building a New State"
Aquesta tarda he assistit a la jornada "Building a New State". A partir de l'experiència de totes les secessions recents a Europa i al Món, ha quedat clar que la transparència és un dels elements fonamentals en la negociació que cal fer entre els països afectats.
Un abordatge socialment responsable de la secessió ha d'evitar perjudicar l'activitat empresarial, cosa que implica que els acords bilaterals amb els principals estats del món es facin abans i no després del dia D per a evitar que els tractats bilaterals quedin inactius o que hi hagi incertesa sobre aranzels i altres aspectes vinculats al comerç internacional.

Sessió de consulta oberta del G4 de GRI. Aquesta tarda he anat a la sessió de consulta oberta del G4 de GRI al castell de Castellet (Fundació Abertis), presidida per Ernst Ligteringen i Ignasi Carreras. Us passo les piulades que fet al twitter. Veureu que en un dels darrers tuits dic que "m'he quedat sol votant contra existència de temes obligatoris per a tothom de Reporting". La pregunta l'ha formulada l'Ernts, director del GRI, al final de la sessió i ha demanat que tota la sala es posicionés.

Tècnics municipals milloren la seva capacitació en RSE
Aquest divendres 21 d'octubre vaig poder compartir tot el matí amb personal tècnic i directiu d'ajuntaments que tenen el foment de la Responsabilitat Social de les Empreses com una de les seves funcions. Un ajuntament i una pime van explicar les seves experiències en un seminari a càrrec de l'expert Josep Maria Canyelles. Comprendre els punts forts i febles vinculats a les millors pràctiques facilitarà que es pugui treure millor rendiment de les accions d'acompanyament a pimes

Taula rodona sobre els reptes del Tercer Sector. Ahir dissabte 22 d'octubre va tenir lloc una Taula Rodona dins la 17a edició del POSTGRAU EN DIRECCIÓ I GESTIÓ D’ORGANITZACIONS NO LUCRATIVES I D’ECONOMIA SOCIAL de la Fundació Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull).

Jordi Pujol: "hi ha tres coses a defensar a Catalunya: l'economia, la justícia social i la identitat. Si una desapareix, el país desapareix"

Repensar les polítiques socials, repensar l’estat del benestar

Aquest dilluns 24 d'octubre vaig participar en una sessió del grup «Repensar les Polítiques Socials» juntament amb el Centre d'Estudis Jordi Pujol, del qual vaig anar informant amb el twitter. A l'acte hi havia representants del sector social, públic, empreses, universitats, i també experts en RSE.

Acte de la Càtedra la Caixa de #RSE de @iesebs. [ca] Vinc d'un acte de la Càtedra la Caixa d'RSE a l'IESE. Us aporto les piulades que n'he fet. A sota hi trobareu la informació de l'esdeveniment.

Piulant comentaris de la jornada sobre rendició de comptes (II). Continuo la reflexió iniciada en l'apunt del 28 de setembre (Piulant comentaris de la jornada sobre rendició de comptes. Vinc de la jornada del Col·legi de Censors Jurats de Comptes i Corresponsables...).

Jornada de cloenda projecte Innova Temps. Aquest divendres 7 d’octubre de 2011 va tenir lloc al Consell Comarcal de la Selva la jornada de cloenda projecte Innova Temps, amb l'impuls de la Diputació de Girona.