23.11.11

Microsoft pretén controlar el comportament dels treballadors

Llegeixo amb astorament la notícia segons la qual el gegant informàtic vol patentar un sistema per controlar el comportament dels treballadors davant l'ordinador. Caldrà saber-ne més detalls, però a partir del que s'explica en aquesta notícia sembla un mecanisme impropi d'una societat avançada, del coneixement.

No dic que no s'hagi de controlar, però depèn del perfil d'empresa i de quina cultura interna volen desenvolupar. En tot cas, em sembla que un ull que t'observi i miri quanta estona estàs fent una cosa, amb qui parles, i fins i tot quina roba vesteixes, forma part d'un model de control absolut, i com a tal morbós.

El que m'estranya és que Microsoft ho vulgui fer i ho digui amb aquesta claredat. Això la situa més propera a un proveïdor d'empreses antigues, d'un model cultural industrial, que no com a proveïdor d'empreses modernes, amb una cultura avançada, interessants... Crec que els desposiciona. Per complementar la proposta de valor ja es poden dedicar també a oferir màquines de fitxar, segurates, i un servei de gestió d'acomiadaments.

Microsoft demana patentar un sistema per controlar el comportament dels treballadors davant l'ordinador

El sistema utilitza la tecnologia Kinect per monitorar la conducta gestual i les trucades telefòniques. Entre altres dades, registraria el temps dedicat a mirar el correu electrònic, a navegar per Internet o als processadors de text

ARA
Barcelona | Actualitzada el 21/11/2011 15:08

Microsoft ha sol·licitat als Estats Units la patent per un sistema que controla el comportament dels treballadors en els seus ordinadors, les trucades telefòniques i la conducta gestual. El sistema utilitza la tecnologia del popular sensor Kinect. En el cas que algun treballador tingui un comportament fora de les normes, s'envia una alerta al departament de recursos humans.

El sistema, que combina la tecnologia kinect amb una patent en tràmit de Microsoft, permetrà supervisar i analitzar el comportament dels empleats mitjançant un “sistema de comunicació multi-modal”. Així, el sistema permetria, entre d'altres, registrar dades poc polèmiques com el temps dedicat a mirar el correu electrònic, a navegar per Internet o a utilitzar processadors de textos. Però, a la vegada, també permetrà el control d'altres dades més intrusives com les trucades que es fan a l'oficina, la gesticulació del treballador o la roba utilitzada en una reunió.

Segons la patent, el sistema que vol patentar Microsoft contemplaria l'opció d'enviar un correu electrònic a l'empleat avisant-lo dels aspectes que ha de millorar, amb l'objectiu de donar-li un marge de millora.