16.11.11

Manual de Llengua per visibilitzar la presència femenina

Beat Lab presenta el primer projecte de lectura en el núvol, desenvolupat en html5

Tenim el plaer d'informar-vos que el proper 17 d'octubre presentarem el primer projecte de la plataforma  Beat Lab.  Es tracta del llibre digital Manual de Llengua per visibilitzar la presència femenina, escrit per la doctora Eulàlia Lledó Cunill per a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Mitjançant material molt divers (reflexions teòriques, lectures, exercicis, propostes de treball, imatges, vídeos) el Manual ensenya a utilitzar un llenguatge no discriminatori, i promou un tracte inclusiu i igualitari a homes i dones en el llenguatge. A partir del dia de la presentació es podrà consultar, en obert, des de qualsevol dispositiu que disposi de connexió a internet. 

Des del punt de vista editorial el Manual constitueix la primera baula d'una plataforma de lectura basada en la web (és a dir en el núvol), que empra tecnologia html5. Així, mercès al navegador d'internet, qui llegeix podrà accedir al llibre en qualsevol moment i lloc i des de qualsevol dispositiu, ja sigui ordinador, netbook, tauleta o smartphone. I mercès a la tecnologia html5 la lectura es torna visualment més atractiva, alhora que incorpora més prestacions de les que fins ara aportaven els navegadors (en altres paraules, desapareix l'anomenat "look web").  Entre altres característiques podem esmentar que la informació s'adapta dinàmicament a la mida i la disposició de la pantalla.  Com ja sabeu el format html5 encara no és un estàndard oficial, però la majoria de les darreres versions dels navegadors (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera...) en suporten les característiques (és a dir, els navegadors antics no podran visualitzar correctament el llibre).  El llibre també es pot consultar sense connexió a internet de forma permanent, atès que el text roman a la memòria de l’aparell. De fet, és el primer llibre digital en català editat amb aquesta tecnologia.

El Manual és un projecte en permanent desenvolupament i progressivament s’hi aniran implementant noves prestacions, alhora que se’n milloraran i generalitzaran algunes altres. En aquesta línia, el proper projecte serà el desenvolupament d'una revista que aprofiti al màxim les potencialitats del css3. 

Seguidors i seguidores de Beat, us invitem a assistir a la presentació que tindrà lloc el proper 17 d'octubre a Barcelona (vegeu el targetó adjunt). 


[es] Otros recursos sobre lenguaje e igualdad: http://igualando.org/Recursos/default.asp?id_categoria=27&Titol=Lenguaje