29.10.11

Steven Spielberg portarà la sèrie catalana "Polseres vermelles" als Estats Units

M'alegro de l'èxit que va tenir aquesta sèrie a la Televisió de Catalunya, dels premis que ha rebut, i també ara de la seva expansió als EUA. Ho vull fer constar perquè "Polseres vermelles" no solament és una bona producció sinó una aposta arriscada de la televisió catalana.
"Polseres vermelles" és una sèrie de 13 capítols de 45 min creada per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas, que retrata, amb humor i tendresa, el dia a dia d'un grup de nens en un hospital infantil. A diferència d'altres sèries de ficció ambientades en un hospital, a "Polseres vermelles" els metges cedeixen tot el protagonisme als pacients, en aquest cas, cinc nois i una noia d'entre 10 i 15 anys que coincideixen en un hospital a causa de diverses malalties.
No és gens fàcil abordar amb una sèrie televisiva un tema com les malalties i els hospitals i, a més, en infants. I fent-ho d'una manera positiva, informada i serena. La seva manera de fer em recorda La Marató de TV3, en el sentit d'una activitat solidària que moltes televisions fan però que cap ho ha sabut fer amb l'estil acurat i l'èxit amb què fa molts anys que es desenvolupa cada desembre a Catalunya.

El tractament ètic i l'aposta per una televisió de qualitat també forma part de la responsabilitat social. Ara que també TV3 experimenta retallades, esperem que l'ajustament es pugui fer sense malmetre aquesta aposta que la nostra televisió sempre ha tingut per la qualitat, el respecte, la innovació, i el compromís amb el país.


"Polseres vermelles" pot arribar als EUA de la mà de Steven Spielberg

Amb el títol "The red band society"

S'ultimen les dades de l'acord perquè Dreamworks adapti la producció catalana per a la cadena nord-americana ABC.

Els protagonistes de "Polseres Vermelles"
Els protagonistes de "Polseres Vermelles"
Queden els serrells, però tot apunta que "Polseres vermelles" travessarà l'Atlàntic acompanyada de dos dels grans noms de la ficció, Steven Spielberg i Marta Kauffman, cocreadora de la mítica sèrie "Friends".

Tot i els grans noms implicats en el projecte, aquesta no serà però la primera vegada que la sèrie d'Albert Espinosa i Pau Freixas travessarà fronteres. "Polseres vermelles" també ha estat adquirida per la TV Azteca de Mèxic i el canal públic llatí V-me, que emet als EUA i Puerto Rico, i a Espanya, els espectadors la podran seguir també a través d'Antena 3 i el canal de pagament TNT, que l'estrenarà en breu.
Com diu el periodista Joan Vila i Triadú: "és una aposta arriscada de TV3, per la temàtica (els malalts de càncers hospitalitzats) i pel fet que els protagonistes són nens i nenes. Treballar amb actors tan petits és sempre més complicat, però si s’encerta el càsting, com és el cas, t’assegura l’empatia del públic. La garantia de “Polseres vermelles” és el seu autor, l’Albert Espinosa, que parla per experiència pròpia, ja que va lluitar deu anys contra el càncer, i a més, s’ha amarat de guionisme televisiu en els llargs culebrots de TV3, com ara “El cor de la ciutat” o en sèries més curtetes, com ara “Psico Express” o “Jet lag”. A més, l’amistat, l’amor i la lluita per la supervivència física són els ítems que fan de fil conductor de tota la sèrie, donant sempre una visió positiva de les malalties (no només el càncer, també els problemes d’alimentació hi són presents) i del seu procès de tractament. Quan a les televisions veiem nèixer i morir amb vertigen tantes sèries insubstancials, l’èxit de “Polseres vermelles” és un motiu d’esperança cap a la producció de ficció ben feta al nostre país (la productora associada és Castelao, del Grup Filmax, fins ara més dedicada als llargmetratges de cinema que a les sèries de televisió). Per cert, enhorabona als seus responsables per l’ús de peces actuals cantades en català per il·lustrar determinats moments meoldramàtics de l’argument. És una empenta magnífica per als bons cantautors que tenim en aquests moments fent música de qualitat en la nostra llengua".