25.9.11

Últim toro sacrificat en espectacle a Catalunya

#ultimacorrida .

Quan escric aquestes ratlles, deu estar a punt de morir per darrera vegada un brau enmig d'un espectacle a Catalunya. Avui se celebra l'última corrida de toros, després que el Parlament de Catalunya va aprovar fa un any una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que prohibia les curses de braus després d'una ajustada votació.

Aquell fou un triomf per als defensors dels animals però també suposa un triomf politic de les ILP, és a dir, les Iniciatives Legislatives Populars, ja que una iniciativa popular avalada per milers de signatures ha aconseguit entrar formalment a la cambra catalana, debatre's en una comissió de treball amb compareixences d'experts, i ser aprovada per la majoria dels representants de poble de Catalunya.


Ja en aquell moment vam afirmar que teníem, doncs, un doble motiu per a alegrar-nos-en. Va ser un triomf de la civilització en un doble sentit: la no acceptació del patiment inútil i el seu espectacle, per una banda, i la democràcia participativa i el compromís de la ciutadania en la cosa pública per l'altra.

Apunts anteriors sobre aquest tema:

22.8.10 Catalunya es col·loca al capdavant de la UE en la protecció dels animals
29.7.10 La prohibición de los toros en Catalunya
28.7.10 Els drets dels animals triomfen: prohibides les corrides de toros
28.7.10 El Parlament vota avui la possible prohibició de les curses de braus
29.12.09 Catalunya afronta el debat sobre la prohibició del patiment dels toros

29.12.09 Cataluña afronta el debate sobre la prohibición del sufrimiento de los toros
10.1.10 Manifest per l'abolició del foie-gras
10.1.10 Toros sí, gats no! Curiositats de la justícia